Inför matchen Accrington - Charlton

League One: Wham Stadium , Lör 12 mar kl 16:00

Lördagen består för Charltons del i en resa till Accrington för match mot denna stads stolthet; Accrington Stanley Football Club! Till de som sov sig igenom geografilektionerna i grundskolan så har ni förmodligen  inte missat något då Accrington med 101% sannolikhet aldrig förekommit i någon som helst undervisning. Den lilla staden strax norr om Manchester må vara anonym men det har ett fotbollslag som för närvarande ligger före Charlton i League 1.

Vi som satt och väntade framför TV:n på åttiotalet och ivrigt väntade på att Twisted Sister skulle dyka upp i TV-programmet Bagen med Cia Berg minns väl också besvikelsen när popgruppen Wham dök upp istället för de långhåriga idolerna. Just Wham är av någon outgrundlig anledning namne med Accringtons hemmaarena Wham Stadium. Det finns troligtvis ingen koppling mellan band och station men lite kul ändå för oss som varit med ett tag.

Charlton kommer till Accrington med 1 ynka poäng på de fem senaste matcherna en ökenvandring utan dess like och istället för häng på kval uppåt är det risk för att vi får jobba stenhårt för att undvika det nedre kvalstrecket. Accrington däremot är starka hemma och har endast förlorat fyra matcher hemma den här säsongen samtidigt som man har League Ones assistkung Sean McConville i laget.

Tufft på förhand således och med tunga skador i bagaget på Washington och Blackett Taylor krävs det att Jackson lyckats samla mannarna och förklara att det nu enbart är hårt arbete som gäller, jag har sagt det förut men nu krävs det banne mig taggtråd till frukost, lunch och middag.

Jag tror att det blir en tuff match mot ett starkt hemmalag och oavgjort får ses som en seger för Charlton . Vi får hoppas på det bästa och att den dystra trenden vänds nu på lördag och att Accrington framöver är staden där Charlton 2022 vann igen efter fem raka segerlösa matcher. C’mon Charlton!

Trolig laguppställning

MacGillivray

Lavelle
Pearce
Gunter

Jaiyesimi
Fraser
Dobson
Lee
Purrington

Stockley
Burstow

Artikeln skriven av Lars Altus 2022-03-11, 21:30