Inför matchen Shrewsbury - Charlton

League One: The new Meadow , Lör 27 nov kl 16:00

Shrewsburys store son skulle kunnat vara målvakten Joe Hart som började sin bana i the Shrews innan han flyttade till Manchester City 2006 men trots goda insatser i buren och det faktum att han petade svenske landslagsmålvakten Andreas Isaksson känns det ändå som att bygdens store son är biologen Charles ”Challe” Darwin som föddes i Shrewsbury 1809.

Samme Darwin dog 1882 i en liten by kallad Downe, ca 30 minuter med bil från the Valley, i den sydligaste av Londons boroughs, Bromley. Ett lustigt sammanträffande kan tyckas men den opportunistiske skulle ju kunna ta Darwins teori om det natruliga urvalet och evoultionsläran och applicera en steoridvariant av denna på dagens Charlton vilket skulle kunna resultera i en Sir Johnnie Jackson, Premier League och Champions League-spel om några år!?

Nåväl, back on topic. Shrewsbury Town borta nu till helgen kan ju på förhand låta som en munsbit då de ligger och slickar undersidan av nedflyttningsstrecket med 16 inspelade poäng mot Charltons 23. Dock skall man veta att the Shrews tagit 14 av 16 av dessa poäng hemma på The New Meadow vilket gör det till en lurig match.

En varningens flagg för motståndet denna gång således men om Jacksons mannar förmår ånga på och täta därbak samtidigt som offensiven levererar så kan det mycket väl bli tre nya poäng på lördag. Efter krysset mot Morecambe under tisdagskvällen har det inte rapporteras in om några skador, dock är Stockley fortfarande avstängd och missar matchen. Upp till andra att leverera och vi får hoppas att de 14 poäng (av 18) som Jackson spelat in sedan han tog över efter Adkins blir till 17 nu på lördag!

Svårtippat, ja visst,  men 0-1 brukar var gångbart med den vind i seglen som Charlton haft det senaste och som vi hoppas håller i sig - Go Charlton!

Trolig laguppställning

MacGillivray

Clare
Gunter 
Famewo

Jaiyesimi
Gilbey
Dobson
Lee
Purrington

Davison
Washington

Artikeln skriven av Lars Altus, 2021-11-24, 23:35