Inför matchen Morecambe - Charlton

League One: Mazuma Stadium, Tis 23 Nov kl 20:45

Efter en välförtjänt vila efter seger mot serieledarna styrs nu kosan mot seriens nordvästligaste lag Morecambe. Vi får väl hoppas att resan har gått bra och att Charlton fortsätter att leverera av bara farten. Om man får önska så vore det ju mumma att överta den form som Plymouth hade fram till i lördags men det viktigaste är att inte förlora.

Morecambe har gjort en enastående resa uppåt i seriesystemen och är en liten klubb som verkar anpassa munnen efter matsäcken, inga ekonomiska skandaler hittills trots framgångarna. När vi var där på en av våra årliga resor har jag starkt för mig att arenan kallades The Globe, nu har sponsringen ändrats och går under det lite mer annorlunda namnet Mazuma Stadium. Mazuma sysslar med återvinning av mobiltelefoner och jag vet inte om något av deras verksamhet är applicerbar på laget men uppenbart är att namnet på arenan inte är återvunnet i alla fall.

När man tittar på Morecambes hemsida inför matchen så lyfts Stockley, Arter och Leko fram som Charltons nyckelspelare och det är ju lite intressant med tanke på att ingen av dem kommer mest troligt kommer att vara aktuell att starta idag. Leko är åter med i truppen men det är väl inget som talar för att han får spela från start men ett inhopp under sista halvtimmen är nog mer troligt. Arter är inte aktuell för truppen och Stockley är avstängd även denna match. Pearce är tveksam till start efter skadan senast mot Plymouth så chanserna är kanske 50/50, han lär vara med i truppen i alla fall.

Morecambe spelar för första gången i League One och det har väl gått helt ok. Formen de senaste matcherna är två vinster och tre förluster men en tung seger senast i lördags borta mot Flletwood med segermålet intryckt i 94 minuten efter att Fleetwood hade kvitterat i 82. Vi som har varit i Morecambe vet att det kan vara väldigt blåsigt, fråga Richard som inhandlade en näst intill fotsid täckkappa i klubshoppen för att inte frysa ihjäl. Arenan är liten och tar knappt 6500 personer där ena långsidan bara har en liten ej övertäckt läktare med 5-6 rader. Puben inne på arenan för oss som hade köpt VIP-biljett var desto hemtrevligare, varmare och väldigt billig. 

En seger idag vore mumma och skulle ge ytterligare en boost i känslan av att närma sig kvalplatserna. Även om det är bortaplan så är en seger mot ett lag som Morecambe näst intill nödvändig om man skall upp och konkurrera där men det är definitivt inte, likt alla matcher i den här ligan, ingen match där man bara ställer ut skorna. Men under Jacksons ledning har laget visat gott prov på jävlar anamma och god laganda så förutsättningarna finns definitvt. Vinst är önskvärt, oavgjort är ett måste, c'mon Charlton!

 

loading...

Trolig laguppställning

MacGillivray

Clare
Pearce 
Famewo
Purrington

Jaiyesimi 
Gilbey
Dobson
Lee

Washington
Davison 

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2021-11-23, 19:13