Inför matchen Cheltenham - Charlton

League One: Jonny-Rocks Stadium, Lör 15/1 kl. 16:00

On the road again

Efter en riktigt bra prestation, men som bekant, dock förlust och därmed respass från FA-cupen så trodde man absolut på en liknande stabil insats mot bottenlaget Crewe Alexandra.  Men det som Charlton visade var allt annat än till glädje för alla hårt prövade Addicks-supportrar. Nu kräver vi bättring över hela linjen då det nu blir dags för Charlton att ta bussen till kurorten Cheltenham. Cheltenham är förutom för sina varma bad och möjligheter till rekreation också känt för sin återkommande festival på stadens galoppbana. Nu är det dock en annan arena som skall besökas nämligen The Jonny-Rocks Stadium.
 
Hemmalaget ”The Robins”, är nykomlingar i League One och håller precis som Charlton till i mitten av tabellen. Lagets form är lite sviktande. Man fick oavgjort i helgen men den senaste trepoängaren togs så sent som den 23 november, då man bortabesegrade Gillingham. Dags nu för vårt Charlton att ta en seger och därmed också få revansch för den smärtsamma uddamålsförlusten på The Valley i höstas. 

Då man tittar på Cheltenhams spelartrupp så imponerar den inte. Målvakterna Scott Finders och Owen Evans alternerar mellan stolparna. Tillsammans har man plockat ut 44 bollar från nätet denna ligasäsong vilket är näst flest insläppta av alla. I försvarslinjen finns trotjänaren Chris Hussey med 113 matcher i representationslaget och som vid sidan av sin fotbollskarriär också passar på att studera idrottspsykologi i Staffordshire. I de bakre regionerna håller också Sean Long till. Han är irländare och har spelat alla lagets matcher i ligan denna säsong.  Någon utpräglad målskytt har man inte. Alfie May har dock lyckats pricka rätt vid sju tillfällen på de 25 spelade ligamatcherna.

Nu har klubben gjort slag i saken och värvat friskt så här in på det nya året. Försvararen Ben Williams, u-landslagsman för Wales, kom in från Barnsley.  Forwarden, 22-årige Charlie Brown, hämtades in från MK Dons. Han har ett förflutet i Chelsea och startade på bänken senast. Den mest erfarne som lånades in på trettondagen var Daniel Nlundulu också en forward som kom från Southampton. Han har tolv matcher i PL på sitt CV och han gick direkt in i startelvan senast mot Burton Albion. Så sent som i tisdags tog man också in Aaron Ramsey på lån, en 18-årig lovande mittfältare från Aston Villas akademi. Men, trots alla dessa nyförvärv, så tycker jag att Charlton i grunden absolut är ett betydligt bättre lag och man måste trots onsdagens bleka insats, ses som favoriter i lördagens möte.

Vårt Charlton har som bekant inte haft Stockley tillgänglig de senaste matcherna. Nu hoppas jag att han är tillbaka och kan bilda ett tremanna-anfall tillsammans med Washington och vår unge Mason Burstow som i sitt inhopp senast gjorde sitt första ligamål. Det kommer att bli många fler!

Förhoppningsvis så är också MacGillivray tillbaka mellan stolparna. Henderson var bra mot Norwich men var lite passiv senast. Dobson, Leko och Gilbey blandade och gav och den trion får nu lämna plats och i stället starta från bänken.  

Nu måste spelarna som får chansen också ta den. En trepoängare för Charlton skall in på kontot. Jag tror det, och 2-1 får bli mitt tips.

Trolig laguppställning

MacGillivray

Clare
Pearce
Inniss
 
Jaiyesimi
Morgan
Lee
Purrington

Burstow
Stockley
Washington

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson, 2022-01-13, 20:00