Inför matchen Crewe Alexandra - Charlton

League One: Mornflake Stadium, ons 12 januari kl. 20:45

Ligaspelet fortsätter!

Charlton lämnar för första gången i år pulsen i London för att åka den 28 mil långa resan till Crewe för att kamma hem 3 pinnar mot ”The Railwaymen”. Smeknamnet kommer från att staden hade (och har) starka kopplingar till järnvägsindustrin, som på alla sätt var, och fortfarande är, en central del för Crewe. Det första tåget anlände till Crewe redan 1837, fabriken Crewe Works byggdes 1840 och 1843 rullade det första tåget ut från fabriken. I tillägg, redan 1848 jobbade ca 1000 personer i fabriken och de producerade ca ett järnvägslok i veckan!

Vad gäller fotboll så startades Crewe Alexandra FC som en avknoppning från stadens Cricketlag och det är inte konstigt att alla fotbollsspelare även arbetade på Crewe Works. Matcherna spelades nästgårds. Säsongen 87–88, 1800-talet alltså, lyckades laget ta sig till semifinal i FA-cupen men slogs ut av Preston North End och sedan dess har laget aldrig riktigt vunnit något utan har klättrat genom den så kallade runner-up positionen.

Crewe Alexandra FC är, vad jag förstår, en klubb sprungen ur den engelska tunga industrin med en oerhört stark lokal anknytning och en klubb som har lyckats hålla ett gott publiksnitt (runt 4500–6000) trots att det bara bor runt 70 000 i staden. I ett svenskt sammanhang så är det att likställa med Halmstad. Jag tror staden med tillhörande industrimuseum är värt ett besök.

Nåväl, åter till ligaspelet och dagens match. I ligaspelet så har Charlton 2 vinster och 3 förluster på de 5 senaste och det är verkligen dags för en vinst. 14e placerade Charlton har spelat in 29 poäng och visade i söndagens FA-cupmatch att man kan spela. Det gäller nu att kapitalisera på det goda från den matchen och se till att vinna dagens oerhört viktiga ligamatch mot bottenlaget Crewe. Crewe ligger faktiskt näst sist i tabellen och har spelat in ynka 18 poäng.

Charlton åker till Crewe med en hel del spelare borta på grund av skador och annat. Bland annat så är Jayden Stockley, Sam Lavelle och Jake Forster-Caskey borta. Conor Washington har börjat träna igen men det är tveksamt om han kommer att starta. Jag tror snarare att det blir ett inhopp i den 73e minuten. Givet att Stockley och Washington inte kommer spela/starta så är vårt anfall lite svajigt och det gäller nu för de unga att kliva fram och sätta dit bollen, någon som de misslyckades med mot Norwich i söndags. Crewe har också ett gäng spelare som är otillgängliga inför dagens match. Charlton kommer spela i sitt svartguldiga 3e-ställ eftersom Crewe, likt Charlton, klär sig i rött och vitt.

Ser vi tillbaka till de fem senaste matcherna så har Charlton vunnit fyra och en har slutat med delad poäng. Totalt har Charlton 9–2 i målskillnad och givet detta så ser det ju onekligen bra ut inför dagens match.  Charltons målvakt Craig MacGillivray fyller 29 år Grattis!) idag och hur kul vore det inte, som grädde på moset, om han höll nollan! Och vid vinst så är det heller inte konstigt om det blir lite (extra)fest på bussen hem. 

Slutligen, glöm inte bort att kolla in dagens match på CharltonTV. Ett halvårspass – dvs access till alla resterande matcher - kostar 100 (85) pund! Har ni inte köpt så köp nu Info finns på er mejl.

En annan nyhet är att Swedish Addicks numera finns på Instagram. Söker ni på ”Swedish Addicks” så hittar ni klubbens konto. Återkommer med mer info ang. kontot vad det lider.   

COYR

Trolig laguppställning

MacGillivray

Clare
Pearce
Inniss

Dobson
Jaiyesimi
Gilbey
Purrington

Lee
Leko
Burstow

Artikeln skriven av Victor Eriksson, 2022-01-12, 17:10