Inför matchen Charlton - Cheltenham Town

League One: Arenanamn, Lör 11/10 kl 16:00

Säsongen återupptas hemma mot nykomlingen Cheltenham Town  

Fotbollen är tillbaka efter landslagsuppehåll och truppen som ska ta Charlton till Championship är komplett. Mer om nyförvärven finns här. Charlton kommer försöka kapitalisera på de två vinster mot Crewe och Crawley man tillskansade sig innan uppehållet.

Adkins har nu en bred trupp att jobba med och flera färska nyförvärv i Stephen Henderson, Sam Lavelle, Pape Souaré, Harry Arter och Jonathan Leko som alla kan komma till start. Tre spelare, Purrington, Forster-Caskey och Gilbey är dock borta på grund av sjukdom/skada. Det känns bra att Adkins har haft lite tid att svetsa ihop laget med nya, gamla och nygamla spelare som förhoppningsvis kommer leda oss till många segrar framöver.
 
Dagens motstånd är League Two vinnarna Cheltenham Town. Cheltenham ligger i sydvästra England, norr om Bristol, söder om Birmingham och rakt väster om den anrika staden Oxford. Cheltenham är också stora rivaler till ett annat lag som det har talats en del om på grund av sin miljöprofil, nämligen Forest Green Rovers. Laget har mest figurerat i de lägre divisionerna (på 00-talet utanför EFL säsongen 15/16) och har inte spelat i League One sedan säsongen 08/09. Cheltenham dock gått ganska bra i FA-cupen. Den 23 januari 2021 spelade man mot Man City och var ca 10 minuter från en vinst med 1–0 men föll ihop totalt och förlorade med 3-1.

Det är alltså två klubbar med väsensskild historia som möts för första gången i ligaspel på The Valley denna lördag. Frågan är om det spelar någon roll för utgången? Likafullt, jag tror Charlton drar det längsta strået och vinner med 2–1. 

Trolig laguppställning

MacGillivray

Matthews
Inniss
Famewo
Gunter

Jaiyesimi
Arter
Morgan
Kirk

Stockley
Leko

Artikeln skriven av Victor Eriksson, 2021-09-11, 11:40