Inför matchen Charlton - Northampton

League One : The Valley, Tis 9/3 kl. 20:00

Charlton knegar på och efter en lite tyngre period på planen blev det i alla fall vinst borta mot Wigan förra veckan och en inspelad poäng borta mot Oxford i lördags.

Efter två raka bortamatcher är nu Charlton i kväll tillbaka på The Valley för att möta bottelaget Northampton, men då skall vi veta att hemmalaget spelat åtta raka hemmamatcher utan seger och tittar vi på bortamatcherna så har man fyra segrar, två oavgjorda och en förlust på de senaste sju matcherna, lite skillnad och inte kan det i alla fall skyllas på press från hemmapubliken när matcherna spelas utan åskådare.

Nu återstår tretton matcher och tittar vi uppåt i tabellen är vi faktiskt bara fyra poäng från en kvalplats, men då gäller ju som sagt att vi hittar rätt igen i hemmaspelet och som kanske av en slump så är kommande tre matcher hemma på The Valley, i kväll mot Northampton, på lördag mot Shrewsbury och nästa tisdag mot Bristol Rovers, så skall vi ha minsta chans på kval så gäller det nog att vinna alla dessa tre mot ganska beskedligt motstånd.

Kvällens gäster Northampton ligger just nu på en nittondeplats och kämpar för nytt kontrakt, men i senaste matchen vann man enkelt mot Portsmouth med 4-1.

På spelarfronten är Ryan Innis och Alex Gilbey på väg tillbaka i speldugligt skick, Adam Matthews och Akin Famewo hade lite känningar efter senaste matchen mot Oxford, men Darren Pratley är i alla fall tillbaka efter sin avstängning.

Så nu är det upp till Charlton att vända den negativa hemmatrenden till något positivt och förhoppningsvis tar vi första steget redan i kväll mot Northampton, så jag tippar 3-0 efter mål av Liam Millar, Chuks Aneke och Jake Forster-Caskey.

Upp till bevis nu Charlton !

Trolig laguppställning

Amos

Purrington
Pearce
Famewo
Gunter

Shinnie
Watson
Forster-Caskey
Millar

Aneke
Stockley
 

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2021-03-09, 11:00