League One: The City Ground , Lör 19 dec kl 16:00
Domare: B Speedie
Publik: 2 000

26, Jaiyesimi 37, Bogle
90, Pitman 61, Aneke

Till skillnad från det omtalade lågvattenmärke vi bevittnade i vårt besök på Swindons arena för några säsonger sedan så var det här en match Charlton förtjänade att vinna. En sen kvittering satte stopp för det.

Lördagens match stod mellan ett hemmalag som försöker undvika League Two nästa år och ett bortalag som försöker ta sig tillbaka till Championship. Klasskillnad? Icke, men Charlton borde vunnit denna match. Laget från SE7 gav ett tyngre intryck redan innan start med oförändrad uppställning efter senaste matchen (5-2) och var favoriter.

Swindon är inte sämre än att förstå detta och spelar avvaktande. En lyckad taktik då Charlton dels inte är giftiga nog att kunna dra nytta av sin större skicklighet utan också har en fallenhet att tro att allt ordnar sig av sig självt. Tycks det.  Då kan matcher sluta hur som helst. Mycket riktigt så tar Swindon ledningen efter en knapp halvtimme. Nonchalant och slött addicksförsvar tappar boll utanför straffområdet och tittar sen mest på när Maatsen blir uppsnurrad.

En spelmässigt rättvis kvittering kommer tio minuter senare. En horribel missbedömning av hemmalaget på en långboll ställer Bogle helt ren med Swindons målvakt som han rundar och Omar snubblar sen in bollen i mål. Charlton blir än mer dominerande efter detta och kunde tagit ledningen innan paus. Men, som sagt, det krävs en extra växel för detta och den får inte Charlton i denna eftermiddag.

Efter paus vässar Bowyer till laget med Aneke in i stället för Bogle. Det går en kvart innan det ringer bakom Swindons mål. I ärlighetens namn en misstänkt offsidesituation, eller så som jag väljer att se det, ett misslyckat försök att ställa offisde från swindonförsvaret ger Washington fritt läge att spela in en fristående Aneke som bara har att från en meters håll sätta till foten på bollen för att få in den i öppet mål.

Det såg sen ut som Charlton denna gång skulle klara att hålla sin ledning matchen ut. Men vad som känns som otaliga poängtapp i matchers sista minuter skulle även visa sig gälla denna eftermiddag. I 90´min får Swindon hörna och i en effektiv screening av Charltons försvarare lyckas Swindon komma högst på hörnan och bollen får en trurlig men perfekt båge över Amos. 2-2. Två tappade poäng var ett sedan ett faktum.

Charlton måste anstränga sig mer. Det här går inte. Man har kunnandet och säkert viljan men det går inte att inte kriga i matchernas alla delar och minuter. Jag får intrycket att man springer bakåtlutade i stället för tvärtom. Nu krävs vinster under jul-nyår för att inte tappa kontakten med topplagen. Plymouth hemma nästa.