League One: Montgomery Waters Meadow, Lör 5 december  kl. 16:00
Publik:  2000

90+5, Norburn (straff) 71, Watson

Charlton mötte ett nytt bottenlag på kort tid och fick ånyo bottennapp, om än inte lika stort.

Det var inget fel på startelvan när Charlton äntrade Montgomery Waters Meadow som ligger i södra utkanten av Shrewsbury, för övrigt en ganska fin arena om man kollar flygfoton.  Jason Pearce gjorde sin första start för säsongen och Akin Famewo samt Jake Forster-Caskey började även de på planen efter varit borta sedan vinsten mot Portsmouth i oktober. Bowyer var glad att se båda tillbaka från sina skador och han tyckte både gjorde bra ifrån sig.

Charlton började bra och Maatsen hade en fin crossboll in mot Aneke på bortre men Shrewsbury försvarade väl. Samme Maatsen fixade en hörna och Charlton försökte kapitalisera på trycket men det gav tyvärr ingen utdelning. Lite senare så hittade Gilbey Aneke som hittade Pearce men Pearce lyckades inte styra in bollen i det vidöppna målet. Efter ca 20 minuter så kom Shrewsbury in i matchen och hade en nick som gick precis över ribban. 0–0 i halvtid.

Charlton började andra halvlek bra och Aneke hade en halvchans precis efter avspark medan Shrewsburys farligaste chans var en ribbträff i den 57 minuten. I stort kan man säga att båda lagen var ”med i matchen”.

Efter 70 spelade minuter och flera byten i Charlton så kommer äntligen målet. Bogle, Williams och Watson hjälps åt och Watson avlossar ett skott på mål som Pierre i Shrewsbury försökte styra undan men som istället styrdes in i eget mål. Självmål eller inte, matchprotokollet säger Watson och det var också hans första för Charlton.

Williams blev inbytt i den 62 minuten men utbytt igen i den 85, vad händer?

Shrewsbury hade efter målet flera chanser och det var lite svettigt för Amos men han höll rent. Tyvärr, som så många gånger förut, så kommer baklängesmålet på övertid. Gunter förorsakar en straff till Shrewsbury och anfallaren Norburn sätter den. I vilken minut? Jo 90+5, det är helt otroligt dåligt.

Bowyer var allt annat än glad efter matchen och tyckte att laget skötte det dåligt. Han sa att ”vi måste hantera matchen på ett bättre sätt”. Dessutom fortsatte han, att släppa in mål på det sättet, det är helt oacceptabelt.

Charles Darwin skrattar nog högt åt denna fotbollsevolutionära tragedi.