League One: Fratton Park , Lör 31/10 kl 16:00
Domare: C Boyesen
Publik: 0

26, Jonny Williams
82, Chuks Aneke

Charlton fortsätter att imponera och i en av säsongens svåraste bortamatcher mot Portsmouth blev det vinst med 0-2.

Två formstarka lag stötte på varandra på klassiska Fratton Park i Portsmouth, där bortalaget Charlton till sist vann med 0-2, vilket innebär fem raka segrar och sex matcher utan insläppt mål, grymt imponerande.

Charlton fick till denna match stuva om i laget då Ryan Inniss och Ben Watson var avstängda, så nu blev det nästan en 5-3-2 uppställning eller 3-5-2 när man gick på offensiven och detta klarar man ju bra om man har löpstarka yttrar som Adam Matthews och Ian Maatsen. Sedan fick Darren Pratley droppa ner som mittback vilket då gjorde att både Jonny Williams och Jake Forster-Caskey fick starta matchen.

Första 10-15 minuterna var det mycket Portsmouth, men efterhand så jobbade sig Charlton in i matchen allt mer. Även om det var hemmalaget som höll i taktpinnen så var det Charlton som hela tiden låg och lurade på att få sina lägen och detta hände just i 26:e minuten då Forster-Caskey spelar ut till Maatsen som snyggt direktspelar in i boxen till Jonny Williams som rakar in 0-1 och sitt första mål i Charltontröjan. Efter detta spelar Charlton stabilt halvleken ut och en uddamålsledning i paus smakade ju mumma.

Andra halvlek är den första lik, Portsmouth har mycket boll, men skapar inte mycket och Charlton spelar ett mycket bra försvarsspel. I bland sticker man upp och oroar hemmalaget, men man springer aldrig bort sig och i mitten på andra halvlek så skickar man in två nya pigga spelare i Paul Smyth och Chuks Aneke som direkt börjar oroa hemmaförsvaret som börjar bli lite halvtrötta.

Det är också dessa herrar som avgör matchen till Charltons fördel då Smyth spelar in till Aneke som nickar in 0-2 i 82:a minuten och en ny go trepoängare inspelad.

Nu väntar det ny match redan i morgon då Fleetwood Town kommer till The Valley och även om Akin Famewo fick linka av halvskadad så återkommer i alla fall avstängda duon Innis och Watson vilket gör att vi lär ha en bra chans att vinna även denna matchen.