League One: KCOM Stadium, lör 2/1 kl. 16:00
Publik: 0 000

18, Abdelakun
75, Docherty

Charlton åkte på däng borta mot Hull. Londonlaget höll helt enkelt inte måttet i en otursförföljd match. Förvärv i transferfönstret vore önskvärt.

Lee Bowyer gjorde sin vana trogen ett par förändringar inför matchen mot Hull. Chuks Aneke fick inte vara med på grund av en avstängning och ersattes av Omar Bogle, medan Albie Morgan också fick chansen från start på bekostnad av Jonny Williams. Detta i en 4-4-2-uppställning.

Redan i tionde minuten tvingades Charlton till ett byte när Ben Watson fick problem med baksidan av låret. In kom istället Alex Gilbey. Av två formsvaga lag var det hemmalaget som tog initiativet, trots avsaknaden av publik. Efter 18 spelade minuter var olyckan framme för Charlton, när ett hårt inlägg från Mallik Wilks studsade fram till Hakeeb Adelakun som utan större problem bredsidade in ledningsmålet bakom Ben Amos. 1-0 Hull. Resten av halvleken präglades mest av halvchanser åt båda hållen, med viss övervikt för hemmalaget.

Bowyer insåg att något behövde göras och kastade om laget till 3-5-2 samtidigt som Omar Bogle fick gå och duscha. Paul Smyth ersatte. Charltons frustrerande ineffektivitet visade sig återigen med hyfsade framspelningar men brist på skärpa i avsluten. Läget såg inte särskilt bra ut trots Bowyers olika försök, och strax efter att Morgan fått gå ut till förmån för Williams i 61:e minuten ansåg domaren att Darren Pratley hade sparkat Wilks medvetet. Det röda kortet lyste klart mot de tomma läktarna och uppförsbacken blev brantare för Charlton.

Bättre blev situationen inte när Greg Docherty höll sig framme på en stolpretur efter en nick från den ständigt närvarande Wilks. 2-0 var ett faktum och en effektiv spik i kistan för de modstulna tio spelarna från London. En kvart senare lommade de senare av planen och har en hel del att tänka på inför nästa match.

Transferfönstret öppnar nu, vilket innebär att även ledningen har en del att tänka på. Bowyer har redan mål uppsatta om att få in någon ny spelare i både anfall och försvar, vilket tveklöst behövs.