Matchrapport Charlton - Wigan

League One: The Valley, Lör 17/10 kl. 16:00
Resultat:
1 - 0  (0 - 0)
Domare:
O Yates
Publik: -
 

Målgörare
65, Jake Forster-Caskey                                         

Match mot Wigan där ett nytt och fräscht Charlton startade flera nya spelare som lyckades rulla hem säsongens första hemmavinst!

Charlton har haft fullt upp under transferfönstret och har hela 12 nya spelare i laget varav fyra debutanter från start i Inniss, Shinnie, Gunter och Smyth. Noterbart är att Smyth och Shinnie blev klara i fredags eftermiddag. Marcus Maddison var inte med i truppen då han dras med en lättare skada som förhoppningsvis är över till nästa match. Ben Watson verkar försöka med tjuvnyp lite när som, vilket än så länge har kostat honom ett gult kort i varje match.

Matchen summeras i följande punkter:

  • Chuks Aneke gjorde en mycket bra insats och var Charltons bästa spelare. Aneke hade en fin chans i slutet av första halvlek men Wigans målvakt stod för en superb räddning. Strax innan Aneke klev av planen så gjorde han en riktigt fin nedtagning på Amos utspark, drev mot mål och hittade Pratley med en instickare bakom backlinjen men Wigans målvakt räddade igen.
  • Jake Forster-Caskey hade först en ribbträff i den 19 minuten sedan gjorde han det avgörande målet på frispark från ca 30 meter!! Det var Forster-Caskeys första mål sedan 2017. Men vad gör Wigans målvakt? Han masar sig till stolpen precis som att han direkt tänker att den går utanför, men icke, haha! 
  • Det var mycket fulspel lagen emellan och en hel del gruff vilket resulterade i totalt sju gula kort och flera långdragna avbrott.
  • Wigan skapade flera farliga chanser men bollen ville inte riktigt in i mål för gästerna.  Wigan hade exempelvis både ett bortdömt mål, en ribbträff och två potentiella straffar. Det var nog mer tur än skicklighet att domaren inte gav Wigan minst en straff!
  • Nyförvärvet Omar Bogle ersatte Aneke i den 63 minuten och gjorde en helt ok insats.
  • Ben Amos gjorde några rikligt fina räddningar och har hittills gjort en bra säsong. Han är given mellan stolparna.
  • Ett oavgjort resultat hade varit mest rättvist men kul (och viktigt) att Charlton drog det längsta strået och kammade hem en vinst och tre välbehövliga poäng. 

Det är ett helt nytt Charlton som med lite mer speltid tillsammans förhoppningsvis kan leverera en riktigt fin säsong och kanske kliva upp till Championship igen. Backlinjen ser solid ut med storlek och rutin och med Doughtys och Maddisons kreativitet på mittfältet kan vi nog förvänta oss fina bollar in mot Anke, Bogle och Washington. Vi kommer nog att få se en del rotation mellan dessa tre herrar, speciellt då Aneke och Bogle är två stora och starka spelare som har liknande spelsätt. 

Laguppställning Hemmalag

Amos
 
Famewo
Pratley
Inniss
 
Watson
Shinnie (73**)
Gunter
Doughty
Forster-Caskey
 
Smyth (87***)
Aneke (63*)
                                 
Maynard-Brewer
Bogle (63*)
Purrington (73**)
Washington (87***)
Williams
Washington
Morgan
Levitt

Laguppställning Bortalag

Jones
 
Massey
Johnson
Tilt
James
 
Solomon-Otabor
Evans
Gardner
Naismith
 
Garner
Keane
                                                                 
Evans
Crankshaw
Joseph
Merrie
Jolley
Aasgaard
Long

Artikeln skriven av Victor Eriksson, 2020-10-18