Matchrapport Charlton - Shrewsbury Town

League One: The Valley lördagen den 13 februari kl. 16.00
Resultat: 1 - 1  (0 - 0)
Domare:
Declan Bourne
Publik: -

Målgörare
78, Connor Washington 56, Sean Goss                

Charlton mot Shrewsbury  -  delad pott

Lördagseftermiddagens match på ett blåsigt och regnigt The Valley slutade inte helt oväntat oavgjort. Visst, det är klart bättre med en poäng än ingen alls men det är just hemmamatcher som denna som vårt Charlton bör få tre poäng med sig för att hänga på om en kvalplats. Det hade inte heller varit helt orättvist om det blivit en vinst. Man tänker närmast på Anekes ribbträff från nära håll och på övertag såväl i bollinnehav som i hörnstatistik. Men, på papperet vinner man inga matcher.

Den elva som Bowyer för dagen startade upp med blev inte riktigt den som jag hade hoppats på. Forster-Caskey och Ben Purrington saknades och ersattes av Maaatsen och Millar. Framåt så var min förhoppning att Stockley och Chuks Aneke skulle husera på topp med Washington som lite släpande forward. Tyvärr så fick dessa tre aldrig chansen att spela tillsammans för att visa att detta hade varit ett segerrecept.

Första halvleken var väldigt avvaktande men det såg trots allt lite bättre ut för The Addicks inledningsvis. Det noterades några halvchanser för hemmalaget bl.a så hade såväl Albie Morgan som Jayden Stockley bra möjligheter men avsluten var tama. För gästernas del så noterades inte ett enda avslut värt namnet.

Den andra halvleken blev helt olik den första och betydligt trevligare att beskåda. Tempot höjdes och chanser skapades. I den 56:e matchminuten missade vår högerback Gunter sin markering och Shrewsbury-forwarden Sean Gross nickade snyggt in ledningsmålet från nära håll. Fem minuter senare agerade Charlton-bänken med ett trippelbyte då bl.a Aneke ersatte Stockley framåt. Det dröjde heller inte länge förrän man var beredd att notera ett kvitteringsmål. Ett inspel från höger hamnade på fötterna hos just Aneke men hans hårda skott från nära håll träffade tyvärr ribban. Det borde nog faktiskt varit mål där.

Men, tio minuter senare kom så kvitteringen. Maatsen, som för övrigt gjorde en bra match, spelade in till Washington som drog sig in centralt och fick iväg ett skott som smet in vid bortamålvaktens högra stolpe. Helt rättvist och Conors tredje balja på de senaste två matcherna.

Shrewsbury avslutade dock de sista ordinarie minuterna samt de fem på stopptid med två farligheter. Gunter tappade boll men det efterföljande skottet gick högt över och Famewos nickrensning som hamnade hos inhopparen Shawn Whalley förvaltades inte heller till gästernas fördel.

En pinne och ett steg framåt spelmässigt! Charlton visade upp en betydligt bättre geist och vilja. Det känns ändå lite som att vi är på G. Nu ser vi fram emot tisdagens drabbning då Bristol Rovers kommer på besök. Tre poäng då och vi är med i racet.

Laguppställning Charlton

Amos

Gunter
Pearce
Famewo
Maatsen

Millar (64*)
Pratley (63)
Watson
Morgan (80)

Washington
Stockley (64**)

                                 
Maynard-Brewer
Shinnie (64*)
Smith (63)
Oshilaja
Aneke (64**)
Schwartz
Jaiyesimi (80)

Laguppställning Shrewsbury

Burgoyne

Daniels
Williams
Ebanks-Landell

Ogbeta  
Pennington
Walker (90)
Vela
Goss (79**)

Main (79*)
Chapman (70)
                                                                 
Sarkic
Whalley (90)
Edwards (70)
Udoh (79*)
Davies (79**)
Sears
Pyke

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson, 2021-03-14