League One: The Valley, tis 2 feb kl 20:00

52, Stockley 39, Jacobs
55, Naylor
61, Cannon

Inte mycket gick vägen för Charlton i hemmamatchen mot Portsmouth. En svag laginsats, och om man ska tro tränaren, även lite fusk.

Den uppskjutna matchen mot Portsmouth gick av stapeln på tisdagkvällen på ett covid-tomt The Valley. Hemmalaget bjöd inte på någon av sina bättre matcher, medan bortalaget fick sitt spel att stämma bättre. Deras spel skulle, om man får tro Lee Bowyer, ha gått ut på att fuska sig till frisparkar från den "mjuke" domaren och sedan göra mål på efterföljande fasta situationer. Tyvärr är det oklart hur mycket man kan lita på bossens ord nuförtiden, då han mest verkar vilja slå ifrån sig eventuella anklagelser om hur hans eget jobb går.

Hur som helst såg det lovande ut till en början, när Albie Morgan hade ett skott som gick i ribban. Portsmouth tog dock snart lite av ett övertag, även om inte de heller kom fram till de riktigt vassa chanserna förrän i 39:e minuten. Då tittade ett ganska stillastående Charltonförsvar på när bollen tog sig fram till Michael Jacobs efter en hörna. Pompey-spelaren pangade helt sonika upp bollen i vänstra krysset och skaffade sitt lag en fin liten ledning inför pausvilan.

Andra halvlek startade positivt för de rödklädda, som sånär fick en straff i 50:e minuten, men domaren valde att inte blåsa. Det gjorde dock inte alltför mycket, eftersom nyförvärvet Jayden Stockley snart var framme och knoppade in en hörna till 1-1.

Glädjen blev tyvärr mycket kortvarig. Portsmouth vaknade till liv och fick efter ett eller två försök hål på det håglösa Charltonförsvaret igen. En frispark från Charlie Daniels nådde fram till bortre stolpen där Naylor mötte med pannan. Kort därpå ledde svagt spel av Ben Watson till ett bra läge för Portsmouths väl namngivne Cannon. 3-1 var ett faktum, och trots att det fortfarande fanns en halvtimme kvar att spela kunde hemmalaget inte bjuda mycket motstånd.