League One: Home Park , tisdagen den 20 april kl. 20:45

49, Gilbey
56, Millar
89, Aneke

Målkalas

Marschen mot kvalspel fortsätter för vårt Charlton. Gårdagens match på Home Park var också någon utöver det vanliga då hemmalaget Plymouth krossades med hela 6-0! Senast ett liknande resultat noterades för Charlton var i någon mer eller mindre betydelselös cupmatch för några år sedan. Nu när det som bäst behövdes kom så storsegern som också innebar ett avancemang i tabellen. Nu finns vårt Addicks på just en sjätte plats d.v.s på kvalplats med fem omgångar kvar att spela. Ett mycket bra läge då flera av toppkonkurrenterna tappade poäng i denna tisdagsomgång.

I matchinledningen hade man svårt att tro på en målrik match, sett med Charltonögon. The Pilgrims startade på högsta växeln och man noterade lagets sjätte hörna redan i matchminut tolv. Addicks såg vilsna ut och Forster-Caskeys skott en bit utanför målramen var det som man minns framåt under de första tjugo minuterna. Det slogs mest långbollar från försvar och mittfält mot Jayden Stockley men för ovanlighetens skull så vann han inte mycket i luftrummet.

Efterhand så ändrade bortalaget sin strategi. Bollarna kom ut mer mot kanterna vilket skapade oreda i Plymouth-försvaret. Jaiyesimi tog sig fint fram på sin kant och var nära att ge Charlton ledningen men skottet täcktes undan till hörna, vilken faktiskt var Charltons enda under hela matchen. I matchminut 22 trodde man på straff då de flesta såg en hands i Plymouths straffområde, men domare Purkiss friade. Ledningsmålet kom dock bara fyra minuter senare då Millar tog sig fram på sin vänsterkant och avlossade ett bra skott där målvaktsreturen gick ut till Forster-Caskey som nickade in bollen i Coopers vänstra hörn.

Efter bortaledningen så börjar hemmalaget att flytta upp styrkorna och trycka på för en kvittering. Ben Amos fick göra några räddningar men efterhand så mattades offensiven och Charlton skapade i stället några chanser. Nära mål var det då Purringtons vänsterinlägg nådde Stockleys panna och så i slutminuten av halvleken var det dags att notera 0-2. Matthews utsökta inlägg från höger damp ner i boxen där Jayden Stockley vräkte sig fram och nästan liggande nickade in bollen. Mycket snyggt!

Andra halvlek började som den första slutade. Mål igen efter två minuters spel. Millars inlägg träffade Plymouth-backen Kelland Watts vilken helt ställde egen målvakt och 0-3 var ett faktum.

0-4 och 0-5 kom inom en tiominutersperiod. ”Fyran” kom efter fint samspel mellan Stockley, Millar och Gilbey där den senare otagbart placerade bollen i målvaktens vänstra hörn. ”Femman” var också en delikatess då Matthews spelade in från höger, Stockley hoppade över bollen och släppte vidare till Millar som enkelt avslutade på bästa sätt.

Lagen gjorde flera byten i slutet av matchen. För Charltons del så kom såväl Darren Pratley som Chuks Aneke in. Aneke efter några matchers frånvaro och i slutminuterna fick de också noteras med assists och mål. Trion Morgan, Pratley och Aneke lirade sig fram och den sistnämnde fastställde slutresultatet, 0-6. I de absoluta slutsekunderna kunde eller till och med borde Aneke blivit målskytt igen då han helt ren framför mål sköt utanför. En passning till Millar i det läget hade varit att föredra. Men, inte kan man klaga en kväll som denna. 6 mot 0 och sett till hela matchen ett mycket bra spel från vårt Charlton.  Kantspel, fina inlägg och så givetvis ett starkt försvar med en målvakt som visar stabilitet bådar verkligen gott framåt.

Att gå in på spelarkritik är inte lätt efter en sådan här match men jag väljer att plussa lite extra för Ben Amos som trots storsegern hade en del att stå i. Matthews, Purrington och Forster-Caskey var alla stabila och för mig var den största överraskningen Liam Millar som visade fina takter på sin kant.

Nu väntar topplaget Peterborough på The Valley lördag eftermiddag. Kan det bli en elfte förlustfri match? Jag tror det och en kvalplats kommer allt närmare.