Matchrapport Charlton - Plymouth

FA-cupen: The Valley , Lör 7 nov kl 16:00
Resultat:
 0 - 1  (0 - 0)
Domare: N Hair
Publik:


 

Målgörare
                  60, Jephcott

Charlton åker ur FA-cupen direkt. Kanske lika bra det. 

Som man bäddar får man ligga. Så när ens tränare innan match ger sken av att det kanske inte är det viktigaste här i världen att gå vidare i cupen så blir det lätt så. Att man inte går vidare. Och kanske lika bra det. Årets viktigaste och egentligen enda mål är promotion till Championship. 

Rotation av spelare. Reservmålvakt. Matchotränad Maddison från start och 17årige Barker som mittlås. 20årige Morgan som lagets motor. Vila från start för Washington - vår bästa målskytt. Och så vidare. Ingen i laget gör direkt bort sig, eller har en dålig dag, men det fattas det där lilla extra. De där extra extra tio metrarna in framför mål när vi anfaller. Frenesin i närkamperna. Då blir det svårt mot ett motstånd som vill mer och mönstar sina bästa från start. Charlton kunde vunnit ändå - men gjorde det inte. 

Matchens enda mål gör Plymouth efter en timmes spel. Tre fyra snabba passningar in i straffområdet och sist på bollen är Plymouth formspelare nr 1: Jephcott. Mål. Charltons spelare agerar åskådare. Därefter kommer Washington och Vennings in och det förändrar bilden. Addicks trycker på mer nu. Kvitteringen är inte långt borta, och Barker gör ett konstnummer med en hälspark att likna vid en hästspark från straffpunkten i motståndarnas näste efter ett långt inkast. Bollen räddas akrobatiskt. Ett försök värt ett bättre öde. 

FA-cupen covidsäsongen 20/21 bye-bye. Efter matchen kan man ändå konstatera att det var en bra genomkörare för flera bänknötare och från skador återkommande, och det är inte att förakta. Möjligen blir det ännu mer av den varan på tisdag mot Leyton Orient i Trophycupen.

Laguppställning Hemmalag

Maynard-Brewer

Matthews
Barker
Inniss
Purrington

Forster-Caskey (Maatsen 84)
Levitt
Morgan 

Williams
Aneke (64*)
Maddison (64**)

                                 
Amos
Washington (64*)
Vennings (64**)
Maatsen (84)
Pratley
Wiredu
Henry

Laguppställning Bortalag

Cooper

Watts
Opoku
Aimson

Edwards (C)
Mayor
Moore
Fornah
Camara (90)

Hardie (75)
Jephcott (75)
                                                                 
Ruddy 
Telford (75*)
Nouble (75**)
Grant (90)
Canavan
Reeves
Cooper

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2020-11-08