League One: The Valley, lör 24 apr kl 16:00
0 - 1  (0 - 1)
Domare: K Stroud
Publik: 0 000

9, Clarke-Harris

Charlton kammade noll i toppmötet mot Peterborough. Ineffektivitet bidrog till första förlusten på elva matcher.

Det var ett piggt gäng från andraplacerade Peterborough som tog sig till The Valley den här lördagen. Matchen startade i rasande tempo och innan det ens gått tio minuter hade ligans målkung Jonson Clarke-Harris nätat. Bollen gick från målvakten Josef Bursik till mittfältaren Sammie Szmodics, som spelade vidare till målgöraren. Clarke-Harris trygga vänsterfot sköt ett lågt skott förbi Ben Amos i hemmamålet och 0-1 var ett faktum.

Hemmamålvakten fick revanschera sig tio minuter senare när Szmodics hade ett farligt läge. Vid det här tillfället kunde Amos med nöd och näppe avstyra skottet med fingertopparna. Ytterligare tio minuter senare hade Charlton sitt bästa kvitteringsläge i matchen. Ständigt närvarande Alex Gilbey tog sig genom bortalagets försvar och fälldes på väg in i straffområdet. Jayden Stockley kunde dessvärre inte utjämna, då Bursik lyckades lägga vantarna på straffen. Även Liam Millars farliga inlägg en stund senare tog bortamålvakten hand om.

Andra halvlek bjöd på mer av både Gilbey och Millar, som var inblandade i några halvchanser. Med cirka en kvart kvar att spela fick dock den föregående se sig själv utbytt mot Chuks Aneke. Hemmalaget fick en välbehövlig injektion av energi, men trots stark press kom man inte till några riktigt farliga lägen. Bästa chansen i halvleken gick istället till Peterborough, som hade en boll i stolpen i matchens slutskede.

Kampen om kvalplatserna är stenhård och den här förlusten innebär att Charlton ligger två poäng bakom de närmaste konkurrenterna. Oxford har dock två fler matcher spelade, vilket gör att ett visst slagläge ändå kan skönjas. Hur det går får vi se redan i veckan, då det vankas hemmamatch mot Crewe.