Matchrapport Charlton - Leyton Orient

EFL Trophy: The Valley, Tis 10 Nov kl 20:00
Resultat:
 3 - 1  (1 - 0)
Domare: C Breakspear
Publik: 0

 

Målgörare
12, Aouachria 67, Dennis      
65, Mingi
74, Maddison

Charlton återvände på det segrande tåget och besegrade tämligen lätt Leyton Orient i den totalt betydelselösa matchen i Papa John's Trophy och trots seger utslagna, krokodiltårarna flödar! Matchen gav Bowyer ett antal positiva besked att ta med sig till nästa veckas ligamatch så matchen var inte alls betydelselös och flera spelare tog förhoppningsvis ett kliv uppåt från junior- till seniorfotboll!!!

Förutsättningarna i cupen var givna redan innan matchen. Oavsett hur matchen slutade så är Charlton, förmodligen helt i enlighet med Bowyers strategi, utslagna ur den cup som inget lag egentligen vill vara med i. Det var därmed givet att det skulle bli ytterligare omstuvningar i laget jämfört med det reservbetonade laget som förlorade hemma mot Plymouth i lördags. Med tanke på skador och en i övrigt relativt tunn trupp var det inte helt lätt att förutspå en trolig laguppställning men jag lyckades pricka 7 av 11 så ganska nöjd med det :)

Denna förändring av startelva ledde till att det endast var tre spelare; Pearce, Matthews och Maddison, som inte var sprungna ur Charltons akademi, väldigt imponerande även om det kanske inte är helt självvalt. Det var tre av dessa; Aidoo, Ghandour och Aouachria, som gjorde sin A-lagsdebut i denna match och för den sistnämnda blev det jackpot med mål i debuten. Det var ett vackert anfall där Ghandour spelade fram Morgan på vänsterkanten som slog ett lågt stenhårt inlägg som Aouachria stötte in bollen från nära håll. I övrigt var det mest Orient som hade mycket bollinnehav men Charlton försvarade sig väl. Även om gästerna hade mycket bollinnehav så skapade de inte mer än halvchanser.

Andra halvlek fortsatte som den första slutade med mycket bollinnehav för gästerna medan Charlton var vassare framåt. Efter dryga timmen spelad fick Charlton en frispark halvvägs in på Orients planhalva som slogs in mot mål av Maddison. Mingi tog till vara på bollen när den studsade upp och nickade in bollen med nöd och näppe innan den sparkades ut av en försvarare men domaren dömde bollen inne. Bara några minuter senare reducerade Orient efter att Charltons försvar blev passivt och inte markerade ordentligt. Matchen stod sedan och vägde när Maynard-Brewer gjorde en avgörande räddning strax efter reduceringen. Och så helt plötsligt bröt Charlton ett uppspel vid mittlinjen, bollen spelades framåt i djupled till Maddison som sprintade vidare i högt tempo över halva planhalvan och sedan stänkte in bollen i extremt hög hastighet precis innanför straffomårdeslinjen, ribba in i nättaket, mycket vackert!

Bowyer fick som sagt många positiva besked av matchresultatet vilket bådar gott inför ett efterlängtat speluppehåll nu när Rochdalematchen blev uppskjuten på lördag. Istället blir det att ladda om batterierna och hoppas att ytterligare spelare på skadelistan blir klara för spel mot Gillingham.
Målen kan ni se här om ni är med i rätt grupp på FB, annars får ni söka medlemskap :)

Laguppställning Charlton

Maynard-Brewer

Matthews
Barker
Pearce (46)
Aidoo

Morgan
Henry
Vennings (72)
Maddison

Aouachria (70)
Ghandour

                                 
Osaghae
Gavin (70)
Mingi (46)
Powell (72)
Wiredu

Laguppställning Leyton Orient

Sargeant

Ling
Widdowson
Maguire-Drew
Dayton

Thomas
Dennis (83)
Turley
Sweeney

Kyprianou (78)
Wright
                                                                 
Vigouroux
Brophy
Cisse (78)
Coulson
Happe
Johnson (83)

Wilkinson

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2020-11-11, 22:38.