Matchrapport Charlton - Hull

League One: The Valley , Sön 9/5 kl 13:00
Resultat:
 1 - 0 (0 - 0)
Domare: Martin Coy
Publik: 0


 

Målgörare
75, Självmål
Det blev vinst i säsongens sista match mot Hull, men trots detta så så missade man kvalplatsen på målskillnad och får fortsätta kämpa på i halvtråkiga Leauge 1.

Inför säsongens sista match var det ett triangeldrama om sista kvalplatsen mellan Charlton, Portsmouth och Oxford, där ju Charlton var beronde av andra resultat och givetvis var man tvugna att vinna sin egen match hemma på The Valley mot serievinnande Hull City.
Detta lyckades man även med efter en 1-0 vinst, Portsmouth förlorade hemma mot Accrington Stanley, men Oxford gjorde processen kort med Burton Albion och vann med 4-0, vilket gör att Oxford plockade sista kvalplatsen och Sunderland fansen putsade troligen ut att det inte var Charlton som tog denna plats i stället.

Så vinsten mot Hull via ett självmål spelar inte så stor roll i detta fallet och när vi summerar säsongen så är det just hemmaspelet som gjort att vi i alla fall missar kvalet, för sju vinster på hemmaplan var lika många som Bristol Rovers tog på sin hemmaplan och de kom sist i Leauge 1 !
Så nu blir det ännu en sunkig Leauge 1 säsong att se fram emot, men denna gången med ett vettig ägare och även med en i mitt tycke positiv tränare i Nigel Adkins, kan han få igenom sina ideer och kanske få in en del nya lite bättre spelare så skall vi nog fan kunna vara med och slåss om första platsen nästa säsong, så känns det just nu i alla fall.

Lagbygget har troligen redan börjat och klart är i alla fall att Darren Pratley och Andrew Shinnie försvinner, men det kommer att bli fler och det kommer även att komma in en hel flock nya spelare.
Men vad är det vi behöver få in då ?
Målvaktsbiten och försvarsbiten kan man inte klaga mycket på, även om en ny bra mittback kanske måste in, då ser det sämre ut längre fram i banan, mittfältet har varit ganska trött och intetsägande även om Jake Forster Caskey och Liam Millar har gjort det bra, men det räcker inte, sedan på forwardssidan så måste vi kanske få in en riktig striker, men var hittar man honom om man spelar i Leauge 1 !?
Men även om alla positioner kanske behöver förstärkas så är det framförallt mittfältet det måste läggas krut på, för kollar vi på årets upplaga med året vi kvalade oss upp, så var ju mittfältet då flera klasser bättre !

Liam Millar har meddelat att han gärna återkommer som lån nästa säsong och det kan nog bli riktigt bra om så blir fallet och även Jayden Stockley trivs och där får vi se om Charlton lyckas knyta till sig Preston spelaren !?
Mycket kommer i all fall att hända och med bättre ekonomiska muskler så kan vi nog se fram emot en spännande sommar och förhoppningsvis kan Nigel Adkins mönstra ett riktigt starkt lag i Leauge 1 premiären i början på augusti.

Ha nu en go Charlton sommar !

Laguppställning Hemmalag

Amos

Matthews
Inniss
Famewo
Maatsen

Gilbey
Watson ( 69 min )
Morgan
Millar

Washington ( 58 min )
Stockley

                                 

Maynard-Brewer
Gunter
Pearce
Jaiyesimi
Aneke ( 58 min )
Shinnie ( 69 min )
Pratley
 

Laguppställning Bortalag

Ingram

Coyle
Jones
Greaves
Elder ( 34 min )

Slater ( 81 min )
Docherty ( 81 min )

Wilks
Whyte
Lewis-Potter ( 57 min )

Magennis ( 80 min )

                                                                 


Long
Burke
Smallwood ( 81 min )
Scott ( 80 min )
Emmanuel ( 34 min )
Crowley ( 57 min )
Wood ( 81 min )

Artikeln skriven av Magnus Persson, 2021-05-11, 19:00