League One: The Valley, tisdag 3 november kl. 20:00

4,Purrington 33, Evans
31, Washington 34, Evans
50, Washington (straff)

Marschen mot toppen i League One fortsätter för vårt Charlton. Gårdagens gäster Fleetwood Town fick lämna The Valley utan poäng.

Rättvisan i resultatet kan möjligen diskuteras. Gästerna stod för den största delen av bollinnehavet och vann också hörnstatistiken men Charlton vann det viktigaste – matchen!

Hemmalaget mönstrade en ganska förväntad uppställning men förra helgens matchvinnare Jonny Williams saknades dock. Nu fick de elva startspelarna visa att de var rätt och riktigt uttagna för att ta ytterligare en trepoängare och visst började det bra särskilt då Ben Purrington redan i den fjärde minuten nickade in 1-0 på en vänsterhörna slagen av Andrew Shinnie. I den 31:a minuten ökade Conor Washington ledningen på målvaktsreturen efter Bogles skott och man lutade sig lugnt tillbaka i soffan och började så sakteliga kolla vad kvällens tre säkra poäng kommer att innebära för ny tabellplacering.

Men plötsligt förändrades allt. Inom loppet av två minuter så hade den mycket duktige spjutspetsen i Fleetwood Town, Ched Evans både reducerat och kvitterat, Vad hände? Inte minst Ben Amos såg fundersam ut och vi som var varnade för just Evans, den forne Manchester City-forwarden som redan ställt till det för motståndarförsvaren i League One. Nu gällde att i första hand hålla rent framför det egna målet och invänta signalen för halvtidsvila.

Den andra halvleken var emellertid endast fem minuter gammal då Albie Morgan tog sig in i Fleetwoods straffområde efter ett snyggt väggspel och där blev han nergjord med straff som följd. Straffen förvaltade Conor Washington på ett säkert sätt. Han gjorde därmed sitt femte mål för säsongen och Charlton satte sig åter i förarsätet i en 3-2 ledning. Efter ledningsmålet så var den fysiskt starke Omar Bogle såväl som kollegan Washington åter nära att näta, men gästerna var inte heller ofarliga utan Addicks-keepern Amos fick också visa vilken duktig målvakt han är.

I matchminut 76 så ersattes Bogle av en annan stark spelare nämligen jämngamle Chukwuemeka Ademola Amachi "Chuks" Aneke. Chuks gjorde en stark insats den korta tid som han spelade och visade då att det nu är hård konkurrens om startplatserna, vilket bådar gott för framtiden.

I hemmalaget så gjorde man överlag en stark försvarsinsats om man bortser från de två minuterna i halvlek ett då Evans fick alltför fria tyglar. Särskilt plus till dagens mittback Darren Pratley som lugnt och säkert styrde upp de bakre leden. Albie Morgan kämpade bra och var vårdad i sitt spel och så gläds man särskilt av ett tungt och chansskapande anfallspar, där jag också räknar in dagens inhoppare Chuks Aneke.

Med 22 inspelade poäng och en match mindre spelad än toppduon i serien så återfinns nu vårt Addicks på en tredjeplats i tabellen. Närmast väntar FA-cupen och nästa match i League One blir först den 14 november på The Valley då Rochdale kommer på besök.