Matchrapport Charlton - Crewe

League One: The Valley, tis 27 april kl 20:00
Resultat:
2 - 2  (1 - 0)
Domare: T Kettle
Publik: 0 000


 

Målgörare
10, Stockley 67, Dale
83, Gilbey 96, Dale

Charlton tappade ledningen hemma mot Crewe. Två bortkastade poäng innebär huvudbry inför säsongsavslutningen.

Mittenlaget Crewe Alexandra kom på besök i tisdags kväll och bjöd på hårdare motstånd än man kanske väntat sig eller hoppats på. I början var det dock hemmalaget som visade framfötterna. Formkillen Alex Gilbey kombinerade sig fram på vänstersidan med Liam Millar och slog ett inlägg som Jayden Stockley mötte med en dyknick. Efter ledningsmålet saknades de riktigt vassa chanserna för båda sidor. Matchen böljade fram och tillbaka, och det bästa Charlton kom med var ett inlägg till Stockley från Millar. Den gången gick dock bollen över ribban.

Strax efter paus fick varnade Ian Maatsen bytas ut mot Conor Washington, vilket gav ett defensivare och mer kontringsfokuserat hemmalag. Det känns sällan som att strategin att släppa bollinnehavet funkar, åtminstone inte för Charlton, och mycket riktigt straffade det sig i 67:e minuten, när farlige Owen Dale passade, fick tillbaka bollen och sköt kvitteringsmålet för Crewe. 

Bortalaget vädrade morgonluft och tryckte på. Charlton hade svårt att ta tag i matchen och det blev återigen ett böljande spel. Starka insatser av Famewo, Forster-Caskey och Gilbey ledde till en hörna med cirka tio ordinarie spelminuter kvar. På den fasta situationen hittade bollen fram till just Gilbey, som fixade ledningsmålet för hemmalaget.

Crewe slängde fram sina mannar för att försöka komma ikapp igen, vilket gav utrymme för kontringar för Charlton. Tyvärr kunde de rödklädda inte få in ett avgörande mål på sina chanser, utan istället slog Owen Dale till igen med matchens sista spark. 2-2 och en riktigt snöplig och onödig poängförlust.

Charlton har tre matcher kvar att spela, en mer än de lag som ligger närmast före i kampen om playoffplatserna, och två poäng att hämta in. Det är helt enkelt tre vinster som gäller för att kunna säkra avancemang på egen hand, och två av motståndarna som kvarstår ligger på topp tre i ligan, med starka formkurvor. Går det så går det! 

Laguppställning Charlton

Amos

Matthews
Famewo
Pearce
Purrington

Gilbey
Watson (75)
Forster-Caskey

Maatsen (54)
Millar (68)
Stockley (75)
                                 
Maynard-Brewer (målvakt)
Aneke (68)
Gunter
Innis (75)
Morgan
Pratley (75)
Washington (54)

Laguppställning Crewe

Jääskelainen

Adebisi
Wood
Daniels
Pickering

Lowery
Wintle
Ainley (86)

Dale
Mandron
Kirk
                                                                 
Richards (målvakt)
Beckles
Evans
Johnson
Lancashire
Porter (86)
Walker

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2021-04-28, 22:00