League One: The Valley, tis 23 feb kl 20:00
Publik: 0 000

9, Stockley                 25, Fondop
54, Watson (självmål

Charlton höll inte måttet mot jumbon Burton. Säsongen är på väg åt fel håll.

Den usla formen är ett faktum. Jumbon Burton kan däremot fira, då deras matchserie blir alltmer imponerande. Lee Bowyers mannar hade en hyfsad första halvlek, men höll inte måttet i matchen i stort.

Den 3-4-3-uppställning som managern lagt upp fick som så ofta förr en ganska bra start på matchen, där Oshilajas inlägg nådde Stockleys panna för en vass chans, som bortamålvakten Garratt dock avstyrde via ribban. Målfarlige Stockley fick dock mersmak och kunde ge Charlton ledningen efter bara nio spelade minuter. Han har nu gjort tre nickmål på de senaste tre matcherna, med assist från Shinnie varje gång. Det här tillfället kom på en hörna där Stockleys hårda nick från nära håll blev mycket svårstoppad.

Shinnie hade tio minuter senare bra chans på en frispark, men skottet tog i ribban. Det dröjde sedan inte mer än sex minuter innan Burton kom ikapp. De hade redan haft ett bra läge när ett inlägg från vänster nådde Fondop vid bakre stolpen. Charltonförsvararen stod sig slätt mot den kraftfulle anfallaren som nickade in bollen bakom Amos i hemmamålet. Ett offsideläge där Oshilaja hade bollen i mål på en ribbretur efter nick av Stockley var det mest spännande som hände under resten av halvleken.

Andra halvlek startade mycket olyckligt för Charlton, då bortalagets Rowe tog sig mot hemmamålet och drog på ett skott med vänsterfoten. Bollen gick via försvarande Watsons arm vilket gjorde att den lobbades över Amos. 2-1 var ett faktum.

Charlton försökte komma tillbaka men förutom ett farligt skott från Purrington (som Garratt räddade på ett snyggt sätt) hade hemmalaget inte mycket att bjuda på. Inte ens efter offensiva byten. Burton hade någon chans framåt men bevakade framförallt sin ledning och tog ännu en tung seger för Jimmy Floyd Hasselbaink. The Brewers kanske kan börja se ljuset om att få stanna i League One, medan en gång uppflyttningssuktande Charlton nu lär behöva se sig oroligt över axlarna mot de jagande lagen nere i nedflyttningsträsket.