League One: The Valley lördagen den 27 februari kl. 16.00

10, Jerry Yates (straff)
37, Matty Virtue
52, Jerry Yates (straff)

Charlton mot Blackpool  -  ingen favorit i repris

Lördagseftermiddagens drabbning på ett vårlikt The Valley blev något helt annat än en solig historia för vårt Charlton. Det blev inte någon repris på höstmatchen och Alan Curbishleys experttips om en 2-1 seger blev det intet. Hemmalaget hade inte ett enda skott på mål och då vinner man som bekant inte heller några matcher.

Ändå så var det faktiskt Charlton som startade bäst och det såg betydligt bättre ut än senast. Man började hoppas så smått att en vändning var på gång. Men redan i matchminut nio uppstod en duell i Charltons straffområde där Oshilaja bedömdes fälla Blackpool-forwarden Simms och domaren pekade på straffpunkten. Tveksamt kan man tycka. Jerry Yates gjorde inget misstag.

Hemmalaget fortsatte dock att jobba på men kortpassningsspelet började mer och mer att övergå till långbollar som var mer eller mindre omöjliga för våra forwards att förvalta. Något kantspel och inlägg för att utnyttja starka huvudspelare som Stockley lyste helt med sin frånvaro. En vänsterhörna från Shinnie letade sig efter några turer emellertid fram till just Stockley som nickade in bollen men tyvärr och mycket tveksamt avvinkat för offside.

Tryggheten i spelet saknades helt hos de röd-vita och flera aktörer uppträdde nervöst. Efter ett bolltapp på mitten gav bortalagets Matty Virtue fri lejd vilket han avslutade med ett distinkt skott vid Amos högra stolpe, 0-2. Matchuret visade minut 37 och hemmaspelarna började hänga med sina huvuden. Darren Pratley var en spelare som inte stod att känna igen. Han blev också varnad i halvlekens slutskede.

I halvtid hände det dock saker! Bowyer och Co bestämde sig för hela fyra byten men trots sin svaga halvlek fick Pratley vara kvar på banan. Hans fortsättning blev dock kortvarig. Efter ett helt onödigt tilltag vid offensiv kortlinje så tilldelades han sitt andra gula kort och fick därmed vandra den långa vägen upp till omklädningsrummet.

Oddsen för poäng blev så klart bara sämre och sämre. När sedan Jerry Yates lade sig i straffområdet och fick en oerhört billig straff som han själv förvaltade, så stod det 0-3 på tavlan och matchen var helt körd. Varningarna duggade tätt och i den 84:e minuten fick den i halvtid inbytte Chucks Aneke rött kort efter en armbåge mot ansiktet på en motspelare. De sista 10 minuterna av matchen 11 mot 9 så rullande Blackpool runt bollen lugnt och väntade in slutsignalen.

Gästerna vann helt rättvist. De var genomgående starka och välorganiserade och tog nu sin tredje raka seger. Charlton skapade ingenting och fick nu inkassera den fjärde raka utan tre poäng.

Lee Bowyer var givetvis irriterad och bitter efter matchen. Domaren Brett Hextable hade han all rätt att kritisera med åtminstone en klart feldömd straffspark men den var inte matchavgörande. Han hade absolut inte sin bästa dag och viftade ofta, sin vana trogen, med sina kort. På sina 23 matcher i League One hade han delat ut 75 gula och 1 rött kort. Nu ökade han på den statistiken med sex ytterligare från kortleken.

Bowyer sammanfattade besviket att Charlton för närvarande uppträder nervöst och otryggt. Spelarna tar inte möjligheterna, svårt att förklara, varför? Han menade vidare att spelprogrammet är tufft med tätt matchande. Några spelare är småskadade så rent fysiskt har vi inte heller den bästa elvan att tillgå.

Tabellplaceringen är inte tillräckligt bra men nu måste vi se framåt. Redan på tisdag kväll så är det dags igen, bortamatch mot bottenlaget Wigan som under årets säsong åkt på flest förluster i League One, 18 st. Dags för en trepoängare!