Matchrapport Charlton - Accrington Stanley

League One: The Valley, Lör 8 Januari kl 20:45
Resultat:
 0 - 2  (0 - 1)
Domare: S Purkiss
Publik:


 

Målgörare
                 36, Bishop
67, Bishop

Accrington Stanley gjorde processen tämligen kort mot ett Charlton som ånyo tydligt visade sina tillkortakommande. Formkurvan är på stadigt nedåtgående och något måste hända för att ändra den negativa trenden. Det känns som om Charlton står vid ett vägskäl där Bowyer går eller det blir ytterligare en enorm omkastning i truppen under transferfönstret.

Bowyer stuvade ånyo om ordentligt i laguppställningen där lånet från Liverpool, Millar, kastades in som ytter i anfallet tillsammans med Washington och Smyth i ett tremannaanfall. Det ledde således till att Charlton ställde upp med en 4-3-3-uppställning. Det påstås att Charlton har gjort 58 förändringar i startelvan den här säsongen vilket låter osannolikt i förhållande till antalet spelare i truppen och matcher som har spelats. Faktum är dock att Bowyer verkar ha oerhört svårt att bestämma sig för en spelstrategi och efter att han har kastat tärningen för dagen så verkar han handlingsföramad att ändra på denna i förhållande till motståndarnas spel och hur spelet utvecklas. Att variera mellan 4-4-2 och 4-5-1 är inget konstigt, det är nästintill samma uppställning men när det är variationer mellan antal spelare i varje lagdel i match efter match blir det hart när omöjligt för spelarna att komma in i sina positioner och lära känna varandra. Om man därtill kryddar med skador på vitala delar, speciellt mittbackar, så blir det enklare att förstå svårigheten att prestera oavsett vilka kvaliteter som i grunden hos respektive individ. 

Charlton blev direkt i inledningen av matchen överspelade av Accringtons mittfälts övertag, fem mot tre, och det ledde till att Charlton hade svårt att få grepp om spelet. Vid flera tillfällen lyckades de spela sig förbi mittfältslåset och visst hade de lite otur med en storspelande målvakt i form av Baxter i bortalagets mål. Något positivt att ta med sig från matchen var att det skapades chanser och dessa ledde fram till avslut. Flera av dem var dock allt för tama för att vara någon direkt fara. Det var istället ånyo misstag i backlinjen som bäddade för Accringtons mål men samtidigt visade gästerna prov på den trygghet som saknas i Charltons trupp och den främsta anledningen till det är mest troligt att de har haft mer eller mindre samma laguppställning hela säsongen samt att de har en målgörare av klass i Bishop som gjorde båda målen för Accrington igår. Det första målet var en ren skänk där Pearce nickade extremt tamt bakåt till Amos som var helt chanslös att nå bollen och Bishop lobbade bollen över honom och nickade sedan in bollen i öppet mål. Charlton eldade på och i halvlekens slutskede rensade Accrington bort en boll på mållinjen men närmare än så kom inte våra spelare innan halvtidsvilan.

Charlton startade i ett friskt tempo efter te och apelsiner men fortfarande saknades den där riktiga udden och gästerna stod upp och visade inte några större prov på osäkerhet eller nervositet. Det kändes som om de mer eller mindre väntade på att det skulle dyka upp en ny chans och det gjorde det i mitten av andra halvlek. Dessvärre för Charltons del var det åter Bishop som fick chansen inne i straffområdet där han skottfintade bort Oshilaja och sedan placerade in bollen alldeles intill stolpen. Bowyer bytte ut spelare på löpande band för att försöka få till en förändring av matchbilden och med cirka en kvart kvar fick Schwartz göra debut men han fick inga möjligheter att göra några mål. I sluttampen av matchen vred Maddison till vristen och kände att det var färdigspelat. Inget konstigt med det egentligen men Bowyers kommentarer efter matchen kanske var spiken i kistan för hans roll som manager för Charlton när han totalsågade Maddison, underförstått han är en vekling som inte tål något, högst opassande utspel. En vuxen man måste efter femtioelva liknande uttalanden kunna lära sig att behärska sig och inte tala till media i affekt.
 


Matchens mål hittar du här. Nu gäller det att hitta lugn och ro i truppen så att laget kan börja spela just som ett lag och till syvende och sist är det Sandgaard som bestämmer hur laget skall byggas inför framtiden. Han kommer inte vilja harva i League One onödigt längre än nödvändigt.

Laguppställning Charlton

Amos

Gunter
Oshilaja
Pearce
Maatsen

Forster-Caskey
Morgan (63*)
Gilbey

Millar (63**)
Washington (45)
Smyth (77)
                                 
Maynard-Brewer
Aneke (45)
Maddison (63*) (91)
Matthews
Purrington (91)
Schwartz (77)
Williams (63*)

Laguppställning Accrington Stanley

Baxter

Nottingham
Hughes
Burgess

Pritchard
McConville (83)
Conneely
Butcher
Rodgers (66)

Bishop
Charles
                                                            
Savin
Barclay
Cassidy (66)
Roberts (83)
Russell
Sama
Uwakwe

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2021-01-09, 12:12.