Matchrapport Blackpool - Charlton

League One: Bloomfield Road, tisdag 20 okt kl. 20:00
Resultat: 0 - 1  (0 - 0)
Domare: J Bell
Publik: -

 

Målgörare
                   83, Aneke

Charlton tog tre tunga poäng uppe i Blackpool. Den rejäla kampen avgjordes till slut av en inhoppare.

Charlton startade den här bortamatchen på ett lovande sätt. En snygg framspelning från Ben Purrington frigjorde startdebutanten Omar Bogle, som revs ner av försvarets olycklige James Husband. Redan i första minuten i sin första match som League One-domare hade James Bell inget annat att göra än att ta fram sitt röda kort.

Killarna från sydöstra London gjorde sitt bästa för att ta chansen men hade inte effektiviteten att rå på Maxwell i Blackpools mål. Purrington var tillsammans med Alfie Doughty och Bogle med i mycket av det som hände framåt, men tyvärr lite för het på gröten bakåt. I 39:e minuten drog Charltonspelaren på sig sitt andra gula kort och hamnade följaktligen utanför spel. 

I halvtid bytte Lee Bowyer in Chelsealånet Ian Maatsen, som tog plats på vänsterbacken medan Darren Pratley gick av banan. Charlton ställde nu upp i en 3-4-2-uppställning. Bortalagets press fortsatte med ny vigör och snart nog hade de bollen i nätet. Dessvärre tyckte linjemannen att det handlade om en offsidesituation, vilket ledde till att målet blev bortdömt. 

Bowyer slängde på Chuks Aneke i 64:e minuten och kort därpå Paul Smyth. Det var tydligt att Charlton hade kommandot i matchen, och allt som saknades var ett segermål. Med sju ordinarie minuter kvar att spela kom det till slut, när Aneke påbörjade ett anfall från mittplan, som efter att ha passerat tre andra spelare nådde tillbaka till den inbytte spelaren, som på Alfie Doughtys nickpassning bara kunde skalla in matchens enda mål.

Laguppställning Blackpool

Maxwell

Turton
Ekpiteta
Husband
Mitchell

Williams
Robson
Ward (2)
Hamilton

Madine (61)
Woodburn (68)
                                 
Sims (målvakt)
Ballard (2)
Gabriel
Kemp

Lubala (68)
Sarkic
Yates (61)

Laguppställning Charlton

Amos

Gunter
Inniss
Famewo
Purrington

Watson
Pratley (46)
Doughty
Shinnie

Washington (76)
Bogle (64)
                                                                 
Maynard-Brewer

Aneke (64)
Forster-Caskey
Levitt
Maatsen (46)
Smyth (76)
Williams

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2020-10-23, 21:44