League One: Plough Lane, lör 20 mars kl 16:00

15, Longman 10, Stockley
65, Longman 21, Jayiesemi

Charlton höll inte hela vägen mot Wimbledon, men en pinne säkrades. Nigel Adkins får lite tid på sig att komma in i lunken inför nästa match.

Ny tränare mot lag med ny arena, ett uppåtsträvande Charlton mot ett bottenkämpande Wimbledon. Londonderby söder om floden och allt upplagt för fotbollsfest, förutom det faktum att virushelvetet omöjliggör publik. Nigel Adkins tog sig an sin första match som tränare bara två dagar in på kontraktet och får väl ha godkänt, även om han egentligen inte lär ha hunnit göra så mycket för att sätta prägel på laget.

Som väntat blev det exakt samma laguppställning som i matchen mot Bristol Rovers, där Johnnie Jackson fick leka manager. Tyvärr började matchen riktigt dåligt för Charlton. Efter en kort periods spel åkte formstarke Conor Washington på problem med baksidan av låret och fick avgå, vilket gjorde att man bytte uppställning från 4-4-2 till 4-3-3. Jayiesimi ersatte.

Bortalaget visade gott mod och satsade framåt. Snyggt förarbete av Millar på vänstersidan ledde till ett inlägg som nådde Stockley. Den blonde målskytten satte som så många gånger förr pannan mot bollen och skaffade ett tidigt ledningsmål för Charlton.

Fem minuter senare var det dags för släkten att visa sig från sin sämsta sida. Joe Pigott, med förflutet i Charltons akademi, skickade in en fin passning till Longman, som snyggt placerade in bollen bakom Ben Amos i bortamålet. 1-1, men strax skulle det komma mer. Millar var återigen inblandad när Jayiesimi gav Charlton ledningen på nytt.

Andra halvlek fortsatte med okej spel av Charlton, men obehagliga kontringar från WImbledon. Det var dock snarare de egna som spelade dåligt när kvitteringen dök upp. Återigen var det Longman som var framme, denna gång på en usel tillbakapassning från Akin Famewo. Hemmalaget tog över alltmer och Pigott hade flertalet farliga lägen, både på frispark och i öppet spel. Slutklämmen var ett stolpskott från Charlton, men närmare segern än så kom inget av lagen.

I skrivande stund pågår en välförtjänt paus på grund av landskamper, vilket gör att Nigel Adkins har perfekt läge att bygga sitt lag inför matchen mot Doncaster Rovers på långfredagen.