Matchrapport Swindon Town - Charlton

Kiyan Prince Foundation Stadium, Tis 1 Sep kl 18:30
Resultat: 2 - 1  (0 - 1)
Domare: C Brook
Publik: 0

 

Målgörare
46, Roscrow 22. Oztumer
58, Thomas

Det blev nästan som väntat en förlust men den satt betydligt hårdare inne än vad alla experter hade uttalat sig om. Med tanke på det lag som Bowyer hade att tillgå så var det en förlust med flaggan i topp i den cup alla bara vill skall ta slut så fort som möjligt.

Charlton hade två A-lagsdebutanter i form av mittbacken Barker och mittfältaren Vennings. I övrigt ett B-betonat lag där de blott fyra avbytarna får klassas som ordinarie A-lagsspelare men som Bowyer av naturliga skäl valde att vila i så stor utstäckning om möligt. 

Det finns inte jättemycket skrivet om matchen och av naturliga skäl så var rättegången i Manchester av betydligt större intresse men Bowyer & co måste ändå göra sitt värv. I korta drag så blev matchutvecklingen en något annan än vad alla inklusive Bowyer själv hade förväntat sig. Charlton hade ett ganska kraftigt bollinnehav sett över hela matchen och skapade också ett antal farliga chanser även om centimetrarna inte var på gästande Charltons sida.

Charlton tog ledningen i mitten av första halvlek genom en högkvalitativ frispark från Oztumer som därmed skrev in sig i rullorna med sitt första mål för klubben. Ledningen hölls halvleken ut men blott 13 sekunder in i andra halvlek kvitterade Swindon direkt. En knapp kvart in i halvleken tog Swindon ledningen genom en fd Charltonspelare som nickade in bollen efter en frispark. Charlton hade efter det ett flertal kvalificerade chanser men marginalerna var inte på deras sida. Charlton ligger tillsvidare sist i denna lilla 4-lagsserie innan Leyton Orient - Brighton spelar den kvarvarande matchen i första rundan nästa tisdag. 

Likt tidigare år så är nog intresset för att gå vidare i denna cup starkt begränsat för Charlton så vi skall inte förvänta oss några stordåd i kommande matcher heller. Fullt fokus behöver läggas på ligan och initialt att klara nytt kontrakt. På lördag börjar äventyret i Ligacupen mot Swindon och då gissar jag att Bowyer ånyo matchar "sämsta" möjliga lag för att ha en så stark trupp som möjligt nästa lördag när ligan drar igång.

Laguppställning Swindon

Trueman

Nightingale
Thomas
Hartigan
Roscrow

Chislett
McLoughlin
Longman (62*)
Kalambayi (62**)

Reilly (76)
Osew
                                 
Tzanev,
Alexander
Guinness-Walker
O’Neill
Piggott (62*)
Procter (62**)
Woodyard (76)

Laguppställning Charlton

Maynard-Brewer

Lapslie
Oshilaja
Barker
Purrington (62*)

Oztumer (62**)
Dempsey
Henry
Vennings

Morgan (62***)
Davison 
                                                                 
Amos

Bonne (62**)
Doughty (62*)
Forster-Caskey (62***)

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2020-09-03, 16:08.