Matchrapport Accrington - Charlton

League One: Wham Stadium , Lör 1 maj kl 16:00
Resultat:
 1 - 1  (0 - 0)
Domare: A Young
Publik:


 

Målgörare
81, Pritchard 95, Aneke    

I praktiken är det nu bara att ställa in sig på en säsong till i League One. Charlton hade allt i sina egna händer inför matchen mot Accrington men lyckades inte bemästra motstånd och underlag bra nog. 

"A scrappy game! A horrible game! Ugly game to watch!" Orden är tränare Adkins efteråt. Och vi som såg matchen kan bara hålla med. Jag har nog aldrig sett en sämre fotboll spelas på den här nivån. Det var inte det att det saknades intensitet eller vilja, vilket vi sett brist på under andra matcher denna säsong. Nej, det var förmågan att passa bollen efter marken som inte fanns, eller i rättvisans namn inte var möjlig på arenan.

Charlton var inte överraskade. Med en 3-5-2 formation och med Washington som targetplayer hoppades man få övertaget med inspel i boxen. Men tyvärr blev resultatet bara en stor gröt på mittplan. Spänningen fanns där naturligtvis. För Charlton var tre poäng ett måste. Troligen innan match, och vartefter resultaten tickade in på andra arenor närmast ett faktum.  

Det dåliga underlaget hade jämnat ut oddsen i matchen redan från start och vi fick se ideliga närkamper och "grisigt" spel med passningar i form av luftpastejer som bara gav över bollen till motståndarlag, ofta genom inkast eller frisparkar. I ett sådant spel och i vinden hade de resliga manskapet i Accrington en extra spelare tycktes det. Inte ett enda skott på mål registrerades för något av lagen under första halvlek. Kommentarorerna raljerade i pausen: "Ballpossession: 25% Charlton. 25% Accrington. 50% the stands". 

Under andra halvlek försökte Adkins förändra spelbilden och gick tidigt tillbaka till 4-3-3 med Aneke i stället för Washington och Millar in. Men tyvärr var det Accrington som fick slumpmålet man befarade, men hade hoppats att Charlton skulle göra. Ett skott ett mål med tio minuter kvar och Charltons dröm om kval var ordagrant som bortblåst. I 95:e min, då de flesta släppt TVrutan och i stället koncentrerat och bittert med mörk och stirrig blick hällde upp gravölen, fick Aneke in kvitteringen, 1-1. 

Poängen gör att kvalplatsen inte är körd än - i teorin. Men det krävs ett under av alla mirakel nu och det finns egentligen inget hopp alls. Och. Har Charlton något i kvalet att göra i ärlighetens namn? Nej, vi får hoppas på att det finns tillräckliga ekonomiska resurser och attraktionskraft nog att locka till oss tunga spelare i sommar. Säg 3-4 spelare som enbart med sitt namn gör skillnad. Charlton kommer aldrig, som Accrington med flera gärdsgårdsgäng, ha förmånen att slå ur underläge i League One. Vi måste bli omöjliga att besegra bara. 

Laguppställning Hemmalag

Savin

Barclay
Nottingham
Burgess

Rodgers
Russell (65)
Morgan
Phillips
McConville

Bishop
Charles

                                 
Buckley
Pritchard (65)
Perritt
Maguire
Scully
Mansell
Smyth

Laguppställning Bortalag

Amos

Inniss
Pearce (74)
Famewo

Gunter
Gilbey
Pratley (91)
Forster-Caskey (91)
Maatsen

Washington (58)
Stockley
                                                                 
Maynard-Brewer
Aneke (58)
Millar (74)
Morgan (91)
Shinnie (91)
Matthews
Purrington

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2021-05-02