Inför matchen Swindon - Charlton

League One : County Ground , Lör 19 dec kl. 16:00

Charlton reser till Swindon och är solklara favoriter att återigen vinna, så som man gjorde i början av september i ligacupen (3-1). Men Charltons matcher på County Ground kommer nog alltid att förmörkas av de intryck vi fick från läktarplats under 90 min hösten 2016 i en annars som vanligt supertrevlig fotbollsresa i Swedish Addicks regi. Förlust med 3-0. Även då var Charlton favoriter... 

Nu har mycket vatten runnit under Themsens broar sen dess och det finns egentligen ingen anledning att jämföra matcher historiskt. Helt andra förutsättningar råder och ingen risk för besvikelse på plats finns heller. Tack Covid. 

Charlton har givits lite extra möjlighet att finslipa detaljer, dvs vila huvud och ben, eftersom matchen mot Bristol Rovers blev inställd i veckan. Bowyer har försökt kartlägga motståndet men gått bet då Swindon letar med ljus och lykta efter ett vinnande spelsystem och därför ändrar detta allt efter det att förlusterna radar upp sig. Det nedre strecket närmar sig för hemmalaget.

Så till denna match uppmanas våra mannar bara att "do the job" så ska det ordna sig. Sådant är självförtroendet hos The Addicks efter att ha krossat Wimbledon i lördags. Swindon fick stryk av Doncaster i tisdags, fjärde förlusten i rad, men deras tränare tycker de spelar bra. 

Inga nya skador eller insjuknanden rapporteras, så Charlton bör kunna skicka samma trupp som senast. Och varför ändra på startelvan då? Men räkna med att både Jonny och Chuks kommer in. Killers båda två. 
Två poäng från promotionplats. Vi ska tillbaka! 

Trolig laguppställning

Amos

Bogle
Maatsen
Maddison
Gunter

Pearce

Watson
Gilbey
Washington

Pratley
Forster- Caskey

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2020-12-18