Inför matchen Swindon - Charlton

League One: Arenanamn , Lör 5 sep kl 16:00

Charlton fortsätter att försöka trimma in ett lag inför ligastarten nästa vecka. Denna gång med bortamatch i Ligacupen mot ett lag vi har i vår serie - Swindon FC. Mötet ger visst obehag för de av oss som var med på höstresan för fyra år sedan. Sämre har i alla fall jag aldrig sett Charlton spela

Hallå? Någon där? Haallååå-åå?? Intresset för denna match är inte stort. Och det är helt i sin ordning. Det finns bara en prioritet för Charlton denna säsong och det är uppflyttning till Championship igen i vår. Men vi tar denna tripp till Swindon som ännu en försäsongsmatch med fokus på att få ihop ett lag överhuvudtaget.

Turbulensen kring Charlton är ju väl känd nu och det ser alltmer ut som vi kommer att få en dansk ägare inom de närmsta dagarna. Passar på att säga Lycka till Thomas! efter lagets spelarflykt och värvningsrestriktioner som följt på nämnda ägardebacle. För att inte nämna Covid-19 med dess intäktsras för klubben. 

Jag tror att den här matchen kommer bli rätt svår om inte inställningen finns där, men kanske har jag en alltför mörk bild efter mötet med spelarna på hotellet i Swindon då, för fyra år sedan. De kunde inte förstå vad Swedish Addicks hade där att göra: - Går inte matchen på TV, sa Ajose helt allvarligt kvällen före match, en match där sedan just inställningen var rekorddålig. Men det var då.

Jo, och lite kurisosa är att Swindon FC, som nästan enbart harvat i tredje divisionen under sina över 140 år som klubb, innehar två rekord. Dels som det lag som släppt in mest mål i sin enda säsong i Premier League (100 st) -93 och också är det lag som ännu står för just Ligacupens största överraskning genom tiderna när de vann finalen mot Arsenal way back på slutet av 1960-talet. 

Nu då? Ja en hemmaseger i den här ligacupmatchen skulle inte vara direkt överraskande. Även om vårt nya, unga, charltonbygge kan vara spelsuget så tror jag Swindon är hungrigare. När Charltons säsong tog ett snöpligt slut med nerflyttning igen, så hade Swindon redan, och helt plötsligt, vunnit League Two när ligaspelet avbröts i Mars tio omgångar för tidigt. Kul för dem. Å andra sidan har de således haft ett rekordlångt uppehåll med tävlingsmatchandet. Men UPP-flyttningen en serie är ju alltid inspirerande... 

Swindon har värvat några några nya forwards men vi slipper markera förra årets skyttekung Eoin "Ginger Pelé" Doyle som nu värvats till Bolton. Vilket lag Charlton ställer på benen i dag, efter två "vänskap"-förluster, mot Palace och AFC Wimbledon är ju lite dunkelt. Några rätt på nedanstående gissnig blir det kanske. Kör hårt Charlton - men inte FÖR hårt.  

Trolig laguppställning

Amos

Lapslie
Oshilaja
Barker
Doughty


Gilbey
Forster-Caskey
Pratley

Oztumer
Bonne
Davison

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2020-09-05