Inför matchen Shrewsbury - Charlton

League One: Montgomery Waters Meadow, Lör 5 december  kl. 16:00

Charlton åker nordväst till den lilla staden Shrewsbury, 15 mil öster om den walesiska gränsen för att möta ett nytt bottenlag som mest spelar oavgjort. Utgången är oviss och matchen kan nog gå lite hur som helst med tanke på Charltons svajande form!

Charlton visade vad man går för mot Ipswich men föll platt mot MK Dons. Charltons nuvarande situation kan beskrivas som en med tätt matchschema, blandade resultat, corona, skador och resor. Lee Bowyer beskrev den katastrofala insatsen mot nyss nämnda bottenlaget MK Dons som en oväntad, liten men temporär kursändring från det normala, hoppas verkligen han har rätt.

På frånvarolistan med diverse skador och corona så hittar vi inga mindre än Smyth, Shinnie, Doughty, Inniss, Levitt och Oshilaja. Det är tur att truppen är så pass bred som den är i år då skadorna i laget inte verkar försvinna i första taget.

Charlton har mött Shrewsbury 25 gånger tidigare. Charlton har vunnit 8 gånger, Shrewsbury 10 och 7 har slutat oavgjort. Senast lagen möttes så vann Charlton med hela 3–0 med mål från inga mindre än Lyle Taylor, Darren Pratley och Karlan Grant. Det går inte lysande för Taylor i Forest men Grant tjänar vi pengar på då vi hade en fin försäljningsklausul när han gick till WBA. Grant lirar ju just nu med Gallagher gjorde sitt första Premier League mål förra helgen – kul! Och vi får hoppas att Pratley nätar även denna gång!  

En vinst imorgon och vi håller kvar en topplacering. Vid förlust så kan vi hamna utanför topp 6 - det är oerhört jämnt i toppstriden.

Lite kuriosa är att Charles Darwin föddes den 12 februari 1809 i Shrewsbury och dog 1882 i Downe som ligger i dagens Bromley, en nätt busstur från The Valley.

COYR

Trolig laguppställning

Amos
 
Maatsen
Gunter
Pratley
Famewo
 
Morgan
Watson
Williams
Forster-Caskey
 
Aneke
Washington

Artikeln skriven av Victor Eriksson , 2020-02-04, 23:00