Inför matchen Oxford - Charlton

League One : Kassam Stadium , Lör 6 mar kl. 16:00

Ska Charlton kunna vinna två matcher i rad? Mycket borde tala för det såklart, men det var länge sedan sist. Vinsten senast mot Wigan gav ändå lite mersmak. Lite.  

Annat var det i höstas när lagen möttes på The Valley. Det var strålande tider. Matchen mot Oxford kom mitt i en period av åtta matcher utan förlust, sju vinster, och en av dessa var 2-0 mot det lilla laget från univesersitetsstaden nordväst om London - knappa två timmars bussresa från Floyd Road. Klang och jubel, ny ägare och siktet var inställt mot Championship.

Nu är det annorlunda. Det går trögt och en rätt oinspirerad känsla hos spelarna smittar av sig. Bowyer hyllas inte direkt för de beslut han tar och får mer förklara de beslut han inte tar. Trots att man som charltonfan sitter och tar sig för pannan gång efter annan efter förluster mot blåbärsgäng, så lever hoppet kvar om playoff. Men på nionde plats i en haltande covidtabell har vi tyvärr fler matcher spelade och lagen ovanför måste börja tappa poäng.

Oxford, med två matcher färre spelade, ligger på platsen under Charlton i tabellen efter en strålande period trots manfall pga skador och sjukdom. Med endast två förluster på sjutton ligamatcher sedan första dec så kan man lätt konstatera att där saknas ingen inspriation. Spelarna gör jobbet under charltonbekante Karl Robinson. Men en formsvacka kan vara på ingång. 

Senaste vinsten för hemmalaget var mot Wigan i mitten av februari. Wigan är också det lag som Charlton besegrade senast. Inte övertygande men ändå. Samma spelare finns tillgängliga och jag tror på samma uppställning. Det finns i varje match tendenser till bra vägvinnande spel men något fattas som sagt och den här matchen blir svår - trots bortaplan.

Trolig laguppställning

Amos

Matthews
Famewo
Pearce 
Maatsen

Smith
Watson
Forster-Caskey
Millar

Washington
Aneke

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2021-03-06