Inför matchen Northampton - Charlton

League One: PTS Academy Stadium, Lör 25 Okt kl 16:00

Hänger kämpaglöden i? Är det fler debutanter på väg in? Blir det nya målgörare? Frågorna är många och trots lite gupp på vägen så har ledningen och laget gått från klarhet till klarhet sedan Sandgaard gjorde entré på riktigt. Inte ett insläppt mål under oktober ger blodad tand när nu kosan styrs mot Northampton, en stad Swedish Addicks gjorde osäker för fyra år sedan. Bara för Bowyer att rida på vågen!

Northampton, vem glömmer en sådan höjdarstad? Inte Swedish Addicks i alla fall. 2016 hade vi en kort men intensiv sejour här då vi tömde stadens likvida förråd innan vi rullade vidare mot Peterborough för nya bravader. Imorgon är det dags för Charlton att styra spelarbussen dit utan vårt stöd och det är tveksamt om staden har hunnit balansera upp "likviditeten" ännu men det spelar ju mindre roll när matchen spelas inför tomma läktare.

Charlton kommer till spel med lite skador på Gilbey, Pearce och Oshilaja samt Purrington som klantade till det ordentligt borta mot Blackpool och drog på sig en utvisning när Charlton hade en man mer på plan. Men Charlton har ju numera en gigantisk trupp att plocka spelare ifrån så det skall inte vara några problem, problematiskt kan det däremot vara att känna igen namnen på spelarna för vi har inte riktigt blivit familjära med det nya laget som dansade in under förra veckan. Nu har de i alla fall fått en hel vecka på sig att spela sig samman så professionella som de är så borde de klara av minst ett mirakel nu. Det som varit lite tunt hittills är forwardssidan och Maddison som är tänkt som en av de större skarpskyttarna, trots att han är mittfältare, kommer kanske att vara med i truppen men kommer mest troligt inte starta. Kanske ett inhopp i mitten av andra halvlek. 

Vad vet vi då om Northampton? Och då menar jag fotbollsmässigt. Ja inte är det mycket. De har börjat säsongen tämligen knackigt men vaknat till liv lite senaste veckan när de tämligen överraskande vann borta mot Swindon. Samma lag som vi åkte på torsk mot med 0-3 när vi var där och beskådade dem 2016 men vann mot i LIgacupen i början av september. Det var deras första vinst i ligan sedan 19 september och den var knapp, 2-1 och hemmaplan. Nu har de ånyo hemmaplan men jag hoppas att motståndet är dem övermäktigt. Trots Purringtons tokspel så lyckades vi ju till slut vinna med uddamålet 1-0 för andra matchen i rad efter att ha fått ett mål mycket tveksamt bortdömt för offside.

Ben Amos har tre "clean sheets" i rad mot Sunderland, Wigan och Blackpool vilket inte är att förakta i den här ligan. Frågan är om den kvarstår efter den här matchen. Allting har ju ände även om korven har två och jag tror att den kansek ändas här även om jag fortfarande tror på seger. Törs man sikta på ett Olle Nordin resultat, 1-2? Trots Anekes mål senast tror jag att Bowyer åter satsar på Bogle/Washington från start samt att det kanske blir en mer utpräglad 4-4-2.

Lite kuriosa inför matchen är att vi, trots att vi skriver 2020, har ligans enda svarta domare som rättsskipare i denna match. Vad som ligger bakokm har jag ingen kunskap om men med tanke på fördelningen ser ut inom engelsk fotboll känns det konstigt och icke representativt att de bara har en enda domare i alla fyra divisioner som inte är "vit". Sedan Uriah Rennie pensionerade sig 2009 har det inte funnits en enda tills Sam Allison äntrade planen i september. Detta blir hans första match i League One, tidigare matcher har gjorts i League Two. Känns konstigt att säga det men jag är glad för hans skull att matchen därför spelas inför tomma läktare. Må Sandgaards ande vila uppå hans lag och åka hem med tre nya poäng, i så fall skulle vi helt plötsligt närma oss kvalplatsen som ett första steg i jakten på avancemang tillbaka till Championship.








 


Swedish Addicks visar var skåpet skall stå i Northampton hösten 2016.

Trolig laguppställning

Amos
 

Gunter
Famewo
Inniss
Maatsen

Pratley
Shinnie
Watson
Doughty

Bogle
Washington

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2020-10-23, 19:52