Inför matchen MK Dons - Charlton

League One : Stadium MK, tisdag 26/1 kl. 20:00

Då var det dags igen! Det är tisdag och ånyo match i League One. ”Topplaget” Charlton åker nordväst för att möta femtondeplacerade MK Dons på Stadium MK (den som kom på det namnet borde få en medalj…).

Efter en osannolik match med delad poäng mot bottenlaget Swindon i lördags så väntar nu ett formstarkt MK Dons (tre vinster senaste fem) som dessutom fick vila i helgen. Jämförelsevis så har Charlton enbart EN vinst på sina fem senaste matcher.

Charlton behöver verkligen sluta göra knattemisstag bakåt och inte slarva så in i bomben framåt. Och med tanke på att Charlton har fler spelade matcher än lagen i direkt närhet så är det 3 poäng som gäller för att hålla sig ”flytande”.

Jag vill inte låta dyster och visst, det var nära mot Swindon, men det räcker inte. Bollen måste in för att det ska räknas!

Backtrion Ryan Inniss, Akin Famewo och Ian Maatsen är inte tillgängliga för spel då alla tre dras med mer eller mindre omfattande skador. En ljusning är att både Ben Watson och Marcus Maddison har börjat träna igen och ev. är redo för spel.

Tittar vi på tidigare möten så är det jämnt skägg. Av 17 spelade matcher så har Charlton vunnit sju, MK Dons har vunnit sex och fyra matcher har slutat med delad poäng.

Jag hoppas också att Charltons senaste nyförvärv, Jayden Stockley från Preston, får chansen att visa varför han har nummer nio på tröjan. Blir det en 4-3-3 uppställning med Stockley (eller Schwartz), Aneke och Millar där fram?

Trolig laguppställning

Amos
 
Matthews
Gunter
Oshilaja
Purrington
 
Williams
Pratley
Forster-Caskey
 
Millar
Aneke
Stockley

Artikeln skriven av Victor, 2021-01-26, 17:00