Inför matchen Hull - Charlton

League One: KCOM Stadium, lör 2/1 kl. 16:00

Två formsvaga lag inviger ett nytt år med en toppmatch i Hull. Om matchen blir av, det vill säga.

Formen har som bekant inte varit på topp hos Charlton den senaste tiden. Med en vinst på senaste fem känns det närmast som ett under att laget ligger på sjätte plats i ligan, men nog är det dags att spotta upp sig för att ha chans att komma tillbaka till Championship i höst? Samma problem och ambitioner hittar vi hos tredjeplacerade Hull City, som senast förlorade tre raka matcher innan deras svåra drabbningar med Lincoln och Sunderland under julhelgen blev uppskjutna. De två lagen slogs om att hålla sig kvar förra året, och det ser vi ju hur det gick. Nu är det kamp om uppflyttning - vem ska dra det längsta strået?

Våra Addicks tampas som vanligt vid den här tiden på året med vissa skade-/sjukdomsproblem. Ryan Inniss, Akin Famewo och Alfie Doughty saknas, liksom Andrew Shinnie. Chuks Aneke är inte heller med, men i hans fall rör det sig om avstängning på grund av fem gula kort. Förutom sistnämnde tolkar jag inte de frånvarande spelarna som några gigantiska avbräck, men självklart hade det varit skönt för Lee Bowyer att ha fullt utbud att välja från. Snart öppnar dock transferfönstret, och med en så pass positiv ägare som Thomas Sandgaard i ryggen kan det komma att bli spännande. Självklart ryktas det om att en dansk ska in i laget, allt annat hade väl varit underligt. 

Det lutar åt att det blir en tät match mellan de två formsvaga lagen, i den händelse att matchen faktiskt spelas. Situationen med covid-19 är allt annat än stabil i Storbritannien, men förhoppningen är i skrivande stund att det faktiskt blir av. Skribenten hoppas självfallet på seger men kan eventuellt nöja sig med ett oavgjort resultat.

Gott nytt år på alla er Addicks!

Trolig laguppställning

Amos

Gunter
Pratley
Pearce
Matthews

Forster-Caskey
Watson
Maatsen
Maddison

Bogle
Washington

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2021-01-01, 19:35