Inför matchen Charlton - Shrewsbury Town

League One : The Valley, Lör 13/3 kl. 16:00

Inför Charlton mot Shrewsbury – Två vinnare!

På lördag är det så dags igen för match på The Valley, då laget från blomsterstaden kommer på besök. Annars är väl Shrewsbury mest känt för att det är Charles Darwins födelsestad samt att den 75-faldige landslagsmålvakten Joe Hart började sin bana i just Shrewsbury Town. Joe Hart fick som sextonåring ingå i truppen som avslutade säsongen med vinst mot Rochdale AFC, vilket trots den segern innebar nedflyttning till Conference.

I tisdags mötte man åter Rochdale på bortaplan och tog en fin 2-0 seger efter en mållös första halvlek. Laget har blandat och gett i matcherna och f.n så är det plats 17 i League One som gäller. Man har ett jämt lag, ganska kortväxta försvarare och ingen direkt utpräglad målskytt. Om man ändå skall nämna någon så får det bli klubbens trotjänare, forwarden Shaun Walley.

Charlton visade i sin tisdagsmatch mot bottenlaget Northampton åter upp ett spel som tyvärr inte imponerar. Nu blev det visserligen en vinst och faktiskt nu tre matcher på raken utan förlust, så vem vet, kanske klättringen uppåt i tabellen har börjat.

Charlton-försvaret hade senast en lugn kväll medan mittfältet åter upplevdes som väldigt vilset och oorganiserat. De långa bollarna framåt i banan på chans avlöser numera varandra i matcherna och det verkar som att man mer spelar på motståndarnas misstag än med sitt eget spel.  Nu vill vi se ett anfallsspel med bredd och inlägg från kanterna. Det tror i alla fall jag kan vara melodin så att våra nickstarka forwards kan ställa till det och sätta press på det lite kortvuxna försvaret hos Shrewsbury.

Kan det bli en vinst till på lördag? Jag tror på det, och 2-1 får bli mitt tips.

Önskad laguppställning

Amos

Gunter
Pearce
Famewo
Purrington

Morgan
Pratley
Forster-Caskey

Washington

Aneke
Stockley

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson, 2021-03-11, 16:50