Inför matchen Charlton - Portsmouth

League One: The Valley, tis 2 feb kl. 20:00

Börjar Bowyer få ordning på torpet, eller var förra tisdagens seger bara en slump? Kvalplatskollegorna Portsmouth kommer på besök, så det är upp till bevis. Den uppskjutna matchen ser nu ut att bli av.

Portsmouth har efter en trög säsongsinledning gått från klarhet till klarhet, men inför mötet på The Valley ikväll finns det en potentiell ljusning för våra rödklädda herrar från Charlton. "Pompey" har nämligen åkt på stryk i de senaste två matcherna. Tidigare resultat skvallrar ju som Charltonfans vet inte särskilt mycket om hur det går i nästa match, så det kanske inte är alltför mycket värt. Det är 108:e gången lagen möts, och det är dags för Charlton att minska avståndet i lagens inbördes maratontabell, där kvällens gäster leder med 43 segrar mot 37.

På laguttagningsfronten finns det ett fåtal frånvarande (Washington, Inniss och Vennings). Förmodligen får Ian Maatsen chansen från start igen efter att ha vilat i tisdags. Doughty och Smyth finns som bekant inte längre att välja på, då den förstnämnde hamnat i Stoke och den sistnämnde hämtats hem av sin moderklubb QPR för vidarebefordran till Accrington Stanley. Omar Bogle har gått till Doncaster Rovers, så han lär inte heller delta. Akin Famewo kan tänkas vara tillbaka från skada, men det lät lite 50/50 i klubbens kommunikation. Vidare har Jonny Williams åkt hem till Wales och spelar numera för Cardiff, medan Brendan Wiredu gått till Colchester och bråkige Marcus Maddison lånats ut till Bolton.

Fem nya framför allt offensiva spelare har tillkommit under transferfönstret, och några av dem lär finnas med i truppen ikväll. Danske Ronnie Schwartz har redan visat sina kvaliteter, och den nya inlånade spelaren, Matt Smith från Arsenal kan också tänkas dyka upp. Millar kan mycket väl dyka upp från start.

Hoppas på fin inställning från de som Bowyer väljer att ställa upp på planen, och nöjer mig mer än gärna med ännu en grisig seger utan större bollinnehav. Det viktigaste just nu är att det märks att laget vill (och kan) vinna.

Matchen skulle ha spelats i lördags, men det regnade så mycket i sydöstra London att man med tanke på spelarnas säkerhet inte vågade låta matchen spelas, då planen var helt genomsur. Portsmouth är dock tillbaka ikväll, och matchen ser ut att kunna bli av. 

 

Trolig laguppställning

Amos

Gunter
Oshilaja
Pearce
Maatsen

Shinnie
Pratley
Forster-Caskey

Stockley
Millar
Aneke

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2021-01-29, 06:00