Inför matchen Plymouth Argyle - Charlton

League One: Home Park, Tisdag 20/4 kl. 20:45

Inför Plymouth mot Charlton  

På tisdag eftermiddag är det så dags för vårt Charlton att ta vägen västerut till Plymouth och till Home Park. Plymouth Argyle FC har väl inte precis visat framfötterna i årets League One, då man just nu parkerar på en 16:e plats i tabellen och formen är sviktande. Man har endast orkat med en pinne av de senaste nio möjliga och denna kom i lördagens möte med Burton. ”The Pilgrims” bevakade då sin 1-0 ledning med att backa hem och det straffade sig som så ofta med att kvitteringen kom i den tredje stopptidsminuten. Lagets store målskytt Luke Jephcott startade av okänd anledning lördagsmatchen på bänken men byttes in strax efter pausvilan. Denne Jephcott har under denna säsong svarat för 16 av lagets mål i ligasammanhag. Han är endast 21 år och U-landslagsman för Wales. Flera klubbar har haft krokarna ute efter denna målskytt, så det gäller för vårt Addicks att se upp.

Charlton har med ny tränare avancerat i tabellen, är nu på plats åtta och varje poäng är mycket viktig för att nå ett efterlängtat kvalspel. Formkurvan pekar uppåt med elva inspelade poäng av de senaste femton möjliga. Den mållösa lördagsmatchen mot Ipswich borde efter övertag i såväl bollinnehav som målchanser dock slutat med en hemmaseger. Men som sagt, varje poäng är värdefull i den fortsatta kampen och en trepoängare nu skulle sitta fint.

Charlton visade i sin senaste match upp ett spel som bådar gott för framtiden. Nu kommer också målen!  En 2-0 seger blir mitt tips och Stockley blir tvåmålsskytt.

Möjlig laguppställning

Amos

Matthews
Inniss
Pearce
Purrington

Gilbey
Pratley
Forster-Caskey

Shinnie
Millar

Stockley

Artikeln skriven av Per Inge, 2021-04-18, 22:00