Inför matchen Charlton - Plymouth

FA-cup: The Valley , Lör 7 nov kl 16:00

Charlton kliver in i FA-cupen på lördagseftermiddagen och möter seriekamraten Plymouth Argyle. Fördel det formstarka hemmalaget skulle jag säga, om det inte vore för behovet av välförtjänt vila för flera av våra stjärnor efter en period med sex raka vinster i ligan. Men nu är det alltså cup. 

FA-cupen är alltid lite extra och har den glans och tradition man vill att en cup ska ha. Andra inhemska cuper som av någon, säkert viktig, anledning också måste spelas göre sig icke besvär i jämförelse.

Charlton fick respass direkt förra säsongen mot West Bromwich men då som nu var fokus lagt på ligaspelet och uppgiften var att stanna kvar, då, och gå upp nu. Men varför inte se vad vi kan göra i cupen i år med vårt nya superlag? Vore ju roligt att vinna två matcher i höst och eventuellt få möjlighet att mäta sig med ett lag från Premier League. Dock får man gå tillbaka till säsongen 2013-14 för att hitta en säsong där vi vunnit fler än två matcher. Charlton gick till då till kvartsfinal, men förlorade där mot Sheffield United. Plymouth då? Samma svårigheter, dvs inte särskilt lyckosamma de heller de senaste åren.

Form. Charltons förstaelva är alltså i strålande slag för tillfället. Sex raka vinster! Bäst av samtliga lag i EFL!  Men det täta matchprogrammet detta covidår gör att spelarna slits mer än vanligt och det är en grannlaga uppgift att hålla så många som möjligt av de bästa i spel. Samtidigt gör den påtvingade roteringen att truppen hålls igång och till denna match kan Bowyer dessutom hälsa Maddison och Pearce tillbaka på plan efter skador. Gissar också att Williams får spela eftersom han vilade sist. Vilka som hamnar på bänk från start eller utanför truppen är svårt att sia om. Bra tryck i truppen är det i alla fall! 

Hemmaplan. Plymouth har även de hyfsad form med endast en förlust (Lincoln) på de fem senaste och kommer från en vinst i veckan hemma mot Swindon med 4-2. Plymouth gjorde där en strålande första halvlek och tog sen över totalt i andra efter en utvisning i motståndarlaget. Överhuvudtaget är Plymouth svåra att tas med - på sin hemmaplan. Borta, däremot, har de en medioker rad i höst. Två oavgjorda har de mäktat med annars idel förluster. Fördel nr två för Charlton alltså. The Valley.

Championship vs League Two. Även om de spelar i samma serie i år kommer Charlton från spel i Championship och hårfin nedflyttning, medan Plymouth låg trea, dvs på promotionplats i League Two i våras när man plötsligt bestämde att covidbryta serien med 10 omgångar kvar. Bara att gratulera således. Tycker detta är fördel nr tre för Charlton på lördag. 

Ja så där kan man ju hålla på. Till slut handlar det om att få de små marginalerna på sin sida. Inställning. Och vilka som ska göra det. Hur många ordinarie vilar? I Charlton? I Plymouth? Osäkert just nu och tränarna håller såklart på uppgiften. Jag tror lite löst på nedanstående. Jag tror också Charlton vinner. Igen. 

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

Gunter
Pearce
Inniss
Purrington


Levitt
Forster-Caskey
Williams
Maatsen

Smyth
Aneke

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2020-11-06