Inför matchen Charlton - Peterborough

League One: The Valley, Lör 24 Apr kl. 16:00

Efter en förkrossande seger borta mot Plymouth är det dags för betydligt tuffare motstånd hemma mot Peterborough. Mycket står på spel för båda lagen och vinst kan ge oerhörda fördelar inför de få kvarstående omgångarna, för Peterborugh kan det i kombination med förlust för Sunderland mot Accrington betyda att platsen till Championship är säkrad. Vilka spelare har mest ballar av stål?

Man kan inte leva på sina lagrar och med det enormt komprimerade spelschema som kvarstår med fem matcher på sexton dagar så gäller bara fullt fokus på nästa match. Men nog firades det ordentligt hela vägen hem från Devon på onsdagsmorgonen efter den smått otroliga segern borta mot Plymouth i tisdags? Och visst gäller det för Adkins att ta med sig den boost av självförtroende som segern har gett men samtidigt gäller det att hålla vissa spelare tillbaka så att de inte får hybris.

Charlton är inne i en lång positiv trend, nu hela tio matcher i rad utan förlust. Bäst har det gått på bortaplan medan det på hemmaplan har varit lika mycket oavgjort som seger. Om man skall tro på mönster så är det dags för seger men fotboll är inte så enkelt och än mer komplicerat blir det när serien närmar sitt slut och nerverna sätts på yttersta prov. 

Peterborough generalrepeterade i tisdags genom att förlora hemma med uddamålet mot Gillingham och formen har varit lite på dalande på sistone jämfört med tidigare, några fler förluster än oavgjorda och några fler oavgjorda än vinster. Är det mKan det vara avsaknaden av förstemålvakten Pym som har medfört lite osäkerhet på den sista fjärdeplatsen på planen? Är de månne nerverna som börjar spela spelarna spratt när de "bara" skall knyta till säcken för att säkra platsen till Championship? Helt klart var Peterborough det bättre laget i matchen mot Gills men skärpan framför målet var inte som tidigare. Bara två av nitton skott gick på mål och ett enormt övertag i bollinnehav med 68 - 32 hjälpte inte heller när ett av Gillinghams fyra skott hamnade i mål.

Hur skall Adkins formera sitt lag, han har ett angenämnt problem som vi i Charlton inte är vana vid. Truppen är i stort sett helt skadefri. Enligt information på klubbens fb-konto så är Washington, Inniss och Maatsen alla skadefria och redo för spel. Det skapar nog ordentligt med dilemma för vår manager, fortsätta med det vinnande laget eller toppa laget med de bästa spelarna? Alla tre är ju klasspelare för det här laget men det känns inte sannolikt att alla spelar från start, kanske Inniss som mittback? Helt klart kommer Adkins vara tvungen att varva manskapet när matcherna ligger så tätt och med den erfarenheten han har från avancemang är han kanske helt rätt man att klara av dessa beslut som kräver kilovis med fingertoppskänsla.

Charlton har helt och hållet utgången helt i egna händer, tillräckligt många poäng så är kvalplatsen bärgad. Matchen mot Peterborough kommer mest troligt sätta backlinjen på betydligt större prov än mot Plymouth. Nyckeln till framgång är mest troligt att vinna slaget på mittplan. Kan det bli en back-to-back vinst? Absolut men det läg inte blir någon målorgie som i Plymouth, en uddamålsseger á la 1-0 eller 2-1 känns mer troligt.

Trolig laguppställning

Amos

Matthews 
Inniss
Pearce
Purrington

Gilbey 
Pratley
Forster-Caskey 
Millar

Stockley 
Aneke

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2021-04-22, 23:03.