Inför matchen Charlton - Oxford

League One: The Valley , Tis 27 okt kl 20:00

Charlton går från klarhet till klarhet just nu och nya spelare i truppen börjar få upp fart och känsla för sina positioner. Det måste vara inspirerande att komma till en klubb med Charltons ambitioner och potential och få till uppgift att lyfta laget från den här nivån. Nu gästar Oxford United The Valley.  Jag tror vi vinner. 

Alla spelare i Charlton bara längtar efter nästa uppgift just nu. Det går förträffligt, och kalla det gärna Sandgaard-effekt, men jag tror det handlar om det som sitter i väggarna. Charlton Athletic FC är inte en klubb för League One! Oxford däremot har under 2000talet mest harvat som mittenlag i League Two och måste ses med målsättningar som alltid är en division lägre än Charltons. 

Oxford fick ofrivillig vila i lördags då deras match mot coronadrabbade Swindon blev uppskjuten. Kan vara en fördel i det täta matchprogrammet, men jag ser det som en tempoförlust. Dessförinnan hade de med nöd och näppe besegrat bottenkollegan MK Dons. En match där Dons ägt bollen över 70% av matchtiden trots bortaplan. Tolv insläppta mål på sex matcher säger en del om att charltonbekante Karl Robinson har lite att fundera över i sin laguttagning. Robinson var nr fem i raden av den tränarcirkus som en onämnbar belgare försatte Charlton i 2015-16. 

Men Oxford har, liksom Charlton, värvat och lånat friskt under senaste fönstret. Sist i raden är Olamide Shopido, ett ungt "anfallsess" värvad från QPR.  Han byttes in i 88´ min senast och pytsade direkt. Skulle inte förvåna om han får starta mot Charlton och kan bli ett bra komplement till rutinerade och målfarlige Matty Taylor på topp - fri transfer från Bristol C i somras.  

Om Oxford har bekymmer i försvaret är det det motsatta som gäller för Charlton som hållit nollan i senaste fyra matcherna. Ryan Inniss i mittlåset har varit kollossalt dominerande i sitt agerande och är ett riktigt fynd! Framåt ser det lika spännande ut och där väntar vi lite på att det ska lossna ordentligt efter en ryckig och orytmisk säsongsstart. Charlton är bra nu men kan bara bli bättre! Framåt!

Laguttagningen är som vanligt oviss. Jag hoppas att Bowyer inte ändrar för mycket sen sist utan ger samma lag förtroendet under förhoppningsvis bättre väderförhållanden. Pratley har förtjänat en startplats som tack för insatsen senast! Oxford är inte ofarliga framåt men läcker bakåt och det är det gör detta till en perfekt uppgift för fjärde raka vinsten! 

Trolig laguppställning

Amos

Gunter
Inniss
Famewo
Maatsen


Pratley
Forster-Caskey
Williams
Doughty

Smyth
Bogle

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2020-10-26