Inför matchen Charlton - Leyton Orient

EFL Trophy: The Valley , Tis 10 Nov kl 20:00

Det tuffa schemat fortsätter, denna gång med match i den minst ärofyllda cupen EFL Trophy, turneringen som inget lag vill vara med i men måste. De flesta lagen brukar vila så många spelare som möjligt vilket brukar leda till att det blir mer eller mindre reservlagsmatcher. Just Leyton Orient väcker dock speciella minnen till liv för oss i Swedish Addicks, följ med på en liten resa längs minnenas allé!

Vi vrider tillbaka tiden till den 16 oktober 2004, dagen D för Swedish Addicks födelse skulle man kunna säga. Magnus hade kamperat själv på Svenskafans ett par år innan jag fick kontakt med honom och började hjälpa till med att skriva. Magnus skrev allt själv från augusti 2002 till febriari 2004 och det var inte någon liten produktion, i runda slängar 350 artiklar om året bestående av som idag, inför- och matchrapporter, men även kortare uppdateringar under veckorna om vad som hände kring laget. Mest produktiv var han 2002 då han publicerade hela 201 artiklar på 4½ månad!!! På självaste nyårsafton 2002 kan vi läsa att Orient vill låna en back från Charlton. Själv gjorde jag min haltande entré i slutet av februari 2004 då Magnus och jag började dela på ansvaret och produktionen sjönk successivt till strax under 200 st/år fram till 2007 och sedan fortsatt nedåt mot ca 150 st/år med mer och mer fokus på matcherna. Som idag var det främst tiden som var för knapp men självklart så tar åldern och privatlivet mer och mer plats med familj och barn.

Nåväl, tllbaka till våren 2004. Magnus berättade att han och några kompisar brukade åka iväg på en fotbollsresa varje höst och att tanken var att så skulle ske även denna höst. Vi höll varandra uppdaterade och i oktober genomfördes den första gemensamma resan där Helsingborgsmaffian var flest till antalet, 5 stycken, medan Stockholmsfalangen, som då var i sin absoluta linda, bestod av mig och Gunnar. Tanken var att Jocke skulle följa med också men det sket sig den gången. Det var alltså på Brisbane Road, Leyton Orients hemmaarena, som det som sedermera skulle bli Swedish Addicks träffades första gången. För er som inte har läst den krönikan kan jag, trots att jag skrivit den själv, varmt rekommendera den. Alltid roligt att blicka tillbaka och se foton av hur unga och oförstörda vi en gång var. 

Förutom att Orient, som väl är det namn som de flesta av oss känner till från Stryktipset, mer eller mindre är grannar till Charlton en bit ovanför Themsen så har de liksom Charlton gått igenom ett ordentligt stålbad med sin egen Roland, Francesco Becchetti som drev laget näst intill konkurs. 2017 fick Orient lämna ligan för första gången efter 112 år och lite grann hur det gick till kan ni se i nedanstående video. Det är inte svårt att känna sympati med supportrarna, man känner väl igen situationerna. Klubbarna har ofta bytt spelare med varandra en spelare som väcker glada minnen för oss som varit med ett tag är Kevin Lisbie som avslutade sin professionella karriär i Orient för tre år sedan. Allt för att sedan bli övertalad av en kompis att hjälpa till hos Cray Valley Paper Mills FC, ett Greenwichlag. Han nätade inte mindre än 42 gånger på 54 matcher 2017 - 2019 trots att han i stort sett aldrig tränade med laget. Idag är han juniortränare hos Orient.
 


Denna gång är det Orient som får masa sig söder om Themsen ner till The Valley för spel i den icke så anrika EFL Trophy. Liksom lördagens FA-cupmatch så ställs Charlton mot ett League Two lag och om Bowyer stuvade om lite i startelvan i lördags mot Plymouth så lär det bli ännu fler förändringar till denna match. Till att börja med kommer Maynard- Brewer få fortsatt förtroende för att Amos skall få vila upp sig till nästa ligamatch på lördag. Med största sannolikhet blir det ytterligare omstuvningar så långt reglerna tillåter att lufta juniorer och nyförvärv som inte har fått så mycket tid att spela hittills. Bowyer skall enligt flera medier ha uttryckt besvikelse över Maddisons insats i lördags men samtidigt meddelat att han kommer få förnyat förtroende imorgon eftersom han behöver matchträning.

Som ni förstår är det lite lotteri över laguttagningen men se nedan förslag som ett hyfsat sannolkt utkast. Hur det går kan man ännu mindre sia om då det beror på vilket manskap respektive lag sätter på planen så jag lämnar det därhän för en gångs skull. 

Trolig laguppställning

Maynard- Brewer

Matthews
Barker
Inniss
Purrington

Henry
Levitt
Morgan
Wiredu

Maddison
Vennings 

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2020-11-09, 18:05