Inför matchen Charlton - Fleetwood Town

League One: The Valley, tisdag 3 november kl. 20:00

En tråkig tisdag i november om det inte vore för en svår match mot Fleetwood hemma på The Valley. Det är också någon annan halvviktig händelse idag…. just ja, ett presidentval i USA.

Charlton har nu hållit nollan i 9 timmar! Charlton har med andra ord vind i seglen och som grädde på moset så gjorde Johnny Williams mål senast (sitt första, tjoho) vilket ger honom en given plats i ”min” startelva mot Fleetwood.

Fleetwood kommer till The Valley med en usel bortaform, bara 1 vinst av 4 möjliga. Tittar vi på helheten så ser det bättre ut, tre vinster i rad och bara en förlust på sina sex senaste vilket har resulterat i en niondeplats i tabellen, tre poäng bakom Charlton (dock en match mer spelad). 

Om Charlton klarar av att hålla tätt bakåt första halvtimmen så kommer det bli en svår match för Fleetwood.  Inte bara för att det blir en minut närmare slutet men även en minut som Charlton inte har släppt in ett mål och det är psykologiskt viktigt! Kan Charlton nå 10+ timmar utan ett insläppt mål?

Famewo gick av planen skadad (baksida lår) med 15 minuter kvar mot Portsmouth och kommer inte komma till spel idag. Tatueringsmaskinen Marcus Maddison är tillbaka efter en lättare vristskada men börjar helt säkert sittandes. Ben Watson och Ryan Innis är tillbaka och redo för nya gula kort (speciellt Watson) efter sina respektive avstängningar.
  
Fleetwood har genomgått flera reinkarnationer sedan starten 1908, den senaste 1997. 1997 har väl precis varit? För vem kommer inte ihåg när Malmöhus och Kristianstads län blev Skåne län eller när klassdramat Titanic hade biopremiär och isberg blev ”hett”.

Charlton har bara mött Fleetwood sex gånger tidigare, alla i League One. Tidigare matcher (se nedan) har slutat med vinst för Charlton en gång, vinst för Fleetwood en gång och fyra matcher har slutat oavgjort. Det är med andra ord helt jämnt inför dagens match. 
  
·         2019: Fleetwood – Charlton 1–0
·         2018: Charlton – Fleetwood 0–0
·         2018: Charlton – Fleetwood 0–0
·         2017: Fleetwood – Charlton 1–3
·         2017: Charlton – Fleetwood 1–1
·         2016: Fleetwood – Charlton 2–2

Om topplagens resultat går Charltons väg så kan det vara så att Charlton tar ligauppehåll (FA-cupen) med en direktuppflyttningsplats. 

En annan rolig grej är att istället för att sitta på läktaren så kommer skadade Jason Pearce sitta med Valley Pass kommentatorerna Terry Smith and Greg Stubley och dela av sig med sin expertis – lyssna in från 19:45. 

COYR

Trolig laguppställning

Amos

Matthews
Gunter
Inniss
Maatsen

Shinnie
Forster-Caskey
Williams
Pratley

Aneke
Washington

Artikeln skriven av Victor, 2020-11-03