Inför matchen Charlton - Burton Albion

League One: The Valley, tis 23 feb kl. 20:00

Hyfsat formstarka jumbon Burton kommer på besök för en tisdagsdrabbning. Kan Bowyer och hans mannar rädda uppflyttningshoppet eller ska siktet ställas in på ännu en säsong i League One?

Charlton har haft svårt att hitta formen och lyckades med blotta förskräckelsen få med sig en poäng hem från nedre-mitten-laget Fleetwood och deras halstablettsfabrik. Nu är det hemmaplan som gäller och det absoluta bottenlaget Burton som kommer på besök. The Brewers, som de kallas, härstammar från Staffordshire och coachas för närvarande av Jimmy Floyd Hasselbaink.

Surinamesen gör sin andra vända som tränare för Burton och har lyckats ganska bra, med tre segrar på de fem första (och senaste) matcherna, bland annat mot Hull City. Hasselbaink är kanske annars mest känd i våra kretsar för att ha spelat ett gäng matcher i Charltontröjan mot slutet av sin karriär, efter betydligt större framgångar hos bl.a. Chelsea och Leeds.

Burton har liksom Charlton värvat spelare under transferfönstret, varav den mest kände kanske är Michael Mancienne - en gång i tiden försvarare i det engelska U21-landslaget. Annars kanske Josh Parker är ett bekant namn - den killen gjorde tio mållösa matcher för vårt Charlton häromåret.

Laguttagningen för Bowyer är väl som alltid lite kasta pil på lagfotot. Nedan finner ni en gissning från mig. Säkraste kortet just nu kanske är Stockley, som gjort ett halvt mål per match sen han kom in i truppen. Som vanligt svårt att sia om hur det ska gå, men det vore såklart på sin plats med en seger. Inte minst eftersom play-off-platserna börjar glida iväg, för att inte tala om direktuppflyttningsplatserna. Det är nog dags att rädda säsongen nu, annars blir det minst ett år till på den här förvisso hemtrevliga nivån.

 

Trolig laguppställning

Amos

Gunter
Oshilaja
Pearce
Purrington

Morgan
Pratley
Shinnie

Millar
Stockley
Aneke

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2021-02-22, 21:48