Inför matchen Charlton - Blackpool

League One : The Valley, Lör 27 februari kl. 16:00

Inför Charlton mot Blackpool – Två historiska vinnare!

På lördag möts två gamla ”storlag” på The Valley. Visst hade man hoppats att mötet skulle ske i Premier League och inte i division tre, men så är det ju nu tyvärr. Tiderna förändras.

Chris Duffy satte Charltons segermål i FA-cupens final i förlängningen på Wembley mot Burnley och året var som alla vet 1947. Blackpool FC höjde samma trofé sex år senare då man stod som segrare i en av de mest klassiska och dramatiska matcherna i denna cups historia. Matchen som spelades på samma arena sändes faktiskt också på TV. Blackpool vann finalen över Bolton Wanderers med 4-3. Matchen fick sedan namnet ”The Matthews Final”. Legenden Stanley Matthews dominerade matchen och agerade framspelare till tremålsskytten Stan Mortensen. Engelsmannen ”Morty” med det nordiskklingande efternamnet hyllades stort och han finns nu som staty utanför hemmaarenan Bloomfield Road Stadium.

Så lite nyare historia.

I höstomgångens möte då Charlton gästade kuststaden i nordväst, så blev det en härlig seger med matchens enda mål efter Chuks Anekes nick i den 83 minuten. Detta var en match som Charlton dominerade från start och man var helt överlägsna, främst i luftrummet, med ytterligare ett mål i nätet men som tveksamt blev bortdömt. Så minns man också att en hemmaspelare visades ut i matchinledningen, samma öde som sedan Ben Purrington gick till mötes efter sitt andra gula kort i den 39 minuten.

Hur kan det nu gå så här fyra månader senare i returmötet? Kan vi få en repris på den segern? Det krävs trepoängare nu, annars är risken stor att det blir att kämpa i tabellens nedre halva under de avslutande omgångarna.

Gästerna kommer till The Valley med två 1-0 segrar i bagaget. Senast från en tung bortaseger mot Portsmouth och dessförinnan hemmavinst mot Rochdale. Man har faktiskt fyra vinster på de senaste fem matcherna. Denna vecka har laget vilat från matcher och i stället helt ägnat sig åt träning och spelstrategi. Längst fram härjar målskytten Jerry Yates, en 24-åring som värvades in från Swindon Town 2019. Han har nätat fyra gånger på de sex senaste matcherna i League One. Så se upp!

Charlton däremot visade i tisdagens match mot bottenlaget Burton Albion åter upp hur sårbart och oorganiserat maskineriet är emellanåt. Om man får vara lite kritisk, så var det inte många som gjorde skäl för lönen denna kväll. En tveksam målvakt och ett höger- och mittförsvar som inte var synkade. Spelet framåt hackade och slutade oftast med bolltapp eller möjligen någon fast situation. Det var också på dessa fasta som målet och ribbträffarna kom. Så lade jag tyvärr också märke till Lee Bowyers dåliga attityd efter matchen. Något behöver absolut hända i och runt laget per omgående så att den negativa trenden bryts.

Kan det trots allt bli en seger på lördag? Knappast enligt mig, så 1-1 får bli mitt tips.

Trolig laguppställning

Amos

Gunter
Pearce
Famewo
Oshilaja

Shinnie
Pratley
Morgan
Purrington

Aneke
Stockley

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson, 2021-02-26, 12:00