Inför matchen Charlton - AFC Wimbledon

League One: The Valley, lör 12 dec kl. 16:00

Nya, roliga Charlton tar emot ett Wimbledon med nygammalt hem. Dusten på The Valley står mellan två lag som haft blandade resultat på sistone.

Det gick inte att rå på Shrewsbury senast, trots att de är ett väletablerat bottenlag. Med ett mål insläppt i absolut sista minuten var det inga glada miner i Charltonlägret. Ny chans nu mot ett Wimbledon vars resultat också varit ömsom vin(st), ömsom vatten. Laget från sydvästra London ägs som bekant av fansen, och har aldrig blivit nedflyttade sedan starten 2002. Det var nära i våras, men då kom Covid-19 emellan och kan ha bidragit till att Wimbledon med en match mer spelad klarade sig kvar före Tranmere, som var inne i ett desperat stim av segrar. Nu är det i alla fall en ny säsong och Wimbledon har sedan en dryg månad tillbaka börjat spela på sin nya stadion, Plough Lane, drygt 200 m från platsen för Wimbledon FC:s gamla stadion...Plough Lane (numera lägenheter). Finns en hel del att säga om hur de hamnade där, men det lämnar vi till Wikipedia.

Denna lördagseftermiddag är det The Valley som är skådeplats för drabbningen mellan de två Londonlagen. Wimbledon är på 14:e plats, Charlton på 6:e, men det skiljer bara sju poäng mellan klubbarna. Ett bekant ansikte kommer på besök i skepnad av Joe Pigott, Charltons akademiprodukt som nu gjort tio mål för Wimbledon, varav åtta i ligan. 

Lee Bowyer har varit på uselt humör på sistone och kastat ur sig glosor på olika håll, inte minst mindre väl valda ord om namngivna spelare. Hur laguttagningen kommer att se ut känns därför riktigt svårt att avgöra. Enda förhoppningen är väl att sunde nye ägaren och resten av teamet runt omkring kan gjuta olja på vågorna som går i trupp och tränarteam så att laget kan fokusera på det viktiga - matchresultaten. 

Trolig laguppställning

Amos

Matthews
Famewo
Pearce
Maatsen

Morgan
Watson
Pratley
Maddison

Aneke
Washington

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2020-12-12, 15:28