Inför matchen Charlton - Accrington Stanley

League One: The Valley , Fre 8 Jan kl. 20:45

I en tidigarelagd match som kommer att sändas på Sky möter ett skakat Charlton det uppåtgående Accrington Stanley, ett av de coolaste namnen i ligasystemet. Tack vare att lagen ovanför tappat en del luft samtidigt som oss håller sig Charlton fortfarande kvar på kvalplats men är i skriande behov av att plocka trepoängare för att inte förlora direktplatserna utom synhåll.

Trots ny ägare och nya spelare så är Charltons form densamma som vanligt, dvs en bra inledning och höst följt av kräftgång i  november och december. Till skillnad mot förra januarifönstret så blir det lite förstärkningar denna gång som kan förbättra förutsättningarna. Först in i måndags var, den redan i augusti påtänkta, danska anfallaren Ronnie Schwartz som är tänkt att fylla rollen som den målgörare Charlton är i skriande behov av. I nuläget är det inte klart om hans arbetstillstånd hinner bli klart till följd av Brexit men om det blir det så skulle jag bli förvånad om han inte är med i truppen. Frågan är om han är tillräckligt tränad för att spela från start men en rutinerad forward behöver inte lika mycket kondition, han vet vid vilka positioner han skall dyka upp.

Ytterligare förstärkning kom i tisdags i form av lån av Liverpools unge kanadensiska yttern Liam Millar. Han är tänkt att fylla tomrummet efter Alfie Doughty som varit skadad ett tag och ny ryktas vara på väg till Skottland, både Rangers och Celtic sägs vara intresserade. Även Stoke har nämnts men då Celtic var på tapeten redan i augusti så känns det kanske som om Skottland är det hetaste tipset. I övrigt är skadeläget ungefär som tidigare och frånvaron av mittbackar är den position som varit mest kännbar efter målgörare och som straffat oss flera gånger om i slutet av matcherna. Mycket troligt är att Oshilaja får gå in och vikariera på den platsen, något han har gjort tidigare med klart godkänt resultat.

Accrington Stanley är ju inte ett lag som tidigare skrämt på pappret men allt efter vi har dalat i divisionerna är det bara att gilla läget och inse fakta. Förutom en snöplig uddamålsförlust borta mot Wigan (4-3) så är de obesegrade under december månad och har förutom ligaspelet även slagit Man U akademilag i EFL-cupen. De ligger bara två poäng bakom Charlton med hela tre matcher färre spelade varför de rent formmässigt borde aspirera på andra- eller tredjeplatsen.

Nyförvärv i all ära, de brukar sällan glänsa från start utan behöver lite tid på att spela in sig och med tanke på motståndarnas formkurva är detta ytterligare en match där vi nog skall vara glada om vi får med oss en poäng, 1-1?

Vid sidan av matchen får ni gärna läsa Charltons stöd till det nybildade Bury AFC som rest sig som fågel Fenix ur askan efter Bury FC's konkurs där ormen Farnell var inblandad i deras undergång.

Trolig laguppställning

Amos

Gunter
Oshilaja
Pearce
Matthews

Pratley
Forster-Caskey
Williams
Morgan

Schwartz
Washington

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2021-01-08, 23:05.