Inför matchen AFC Wimbledon - Charlton

League One: Plough Lane, lör 20 mars kl. 16:00

Tillbaka till Plough Lane, Wimbledons nygamla adress. Sällan ett glatt ställe för Charlton, men kanske goda chanser den här gången? Nigel Adkins greppar rodret och tar ut kursen.

Charlton åker den korta sträckan till sydvästra London och AFC Wimbledons nya stadion Plough Lane, cirka 180 meter från platsen där Wimbledons gamla stadion låg en gång i tiden, självklart med samma namn. Resan till rampljuset efter debaclet som utläses MK Dons var hyfsat rak för AFC Wimbledon, som dock inte tagit sig hela vägen fram. I nuläget kämpar laget för att undvika sin första nedflyttning någonsin och som vanligt i League One är det jämnt kring strecket.

Våra Addicks har sällan haft så kul på bortaplan mot Wimbledon, men senaste gången lagen möttes blev det 5-2 hemma på The Valley. Huruvida det, eller för den delen tabellpositionen, visar något om hur det ska gå imorgon låter jag vara osagt. Charlton har fullt sjå att hålla sig kvar på uppflyttningsplats med en ganska ojämn om än på sistone mer positiv resultatrad. Nu när Lee Bowyer lämnat för sin andra gamla klubb, Birmingham City, är det dags för nye managern Nigel Adkins att ta kommando över den goda skutan Charlton Athletic.

Rimligen kommer den nye tränaren ta hjälp av Johnnie Jackson när det kommer till laguttagningen, och förhoppningsvis är det här början på lite bättre kontinuitet och harmoni i truppen. Adkins tränarkarriär lämnar kanske en del övrigt att önska, men för tiotalet år sedan gjorde han ett mycket imponerande jobb när han förde Southampton från League One till Premier League på två säsonger. Återstår att se om han är rätt man för att göra nåt liknande med Charlton, men man kan ju hoppas på lite framgång i alla fall.

Trolig laguppställning

Amos

Gunter
Famewo
Pearce
Maatsen

Forster-Caskey
Shinnie

Washington
Morgan
Millar

Aneke

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2021-03-19, 16:40