Inför matchen Accrington - Charlton

League One : Wham stadium , Lör 1 maj kl. 16:00

Nu jävlar Charlton! Nu vill jag se en sjuhelvetes tändning i en vecka och i tre matcher!! Det finns inget, absolut inget, att spara på. Och i första matchen av de tre möter vi Accrington Stanley. 

Accrington who?? Jo ni hörde rätt Accrington Stanley kan bli vårt öde denna säsong. Ett lag från en by norr om Manchester, mellan Blackburn och Burnley. Med en arena som tar dryga 5000 pers när det är fullsatt, vilket det ju inte är nu eller än, men bara som jämförelse. Herregud! Ett litet skitlag som tycker det är succé att klara kontraktet i League One. Men det värsta av allt är att det är högst osäkert att Great Charlton klarar det. 

Med all respekt. Accrington har överraskat i de senaste omgångarna, 3-3 både mot Sunderland och Portsmouth (vilket man ändå får tacka för) Men de resultaten var behäftade med en del tur. Bl a självmål i båda fallen räddade poängen. Nånstans måste sån tur vända och Stanley har blandat och givit hela säsongen. De är ett skottvilligt mittenlag med ungdomlig prägel. Målvakten t ex är 20 år. Med detta kommer en naiv optimism som kan vara nog så svårbemästrad om man inte har rätt inställning redan från minut ett. 

Och Adkins säger att han är beredd och vet att respektera sitt motstånd. Men det gäller nu att få spelarna att göra jobbet. Och han har en skadefri trupp att välja spelare ur. Sånär som på Dingeling, dvs DJ, som tränar efter skada men som inte riskeras i denna match. Den match som på pappret är den lättaste av de tre. Så jag gissar och hoppas på inte alltför många ändringar. Min egen fundering rör faktiskt Pearce. Han ser långsam ut. Innis in där? Han är kanske inte snabbare men ändå bättre just nu? Äsch! Det SKA inte spela någon roll. 

Den här matchen måste bara vinnas, Charlton! Formen är dokumenterad och det är dessutom en bortamatch detta :)  Så det skulle förvåna om inte kvalplatsen lever klockan 1800 i morgon. Jag tippar 3-0. Millar gör två i första innan han byts ut och sen Stockley ett i 78e min. Klart. 

Trolig laguppställning

Amos

Matthews
Famewo
Pearce
Purrington


Gilbey
Pratley
Forster-Caskey

Maatsen
Stockley
Millar

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2021-04-30