Inför matchen Doncaster - Charlton

League One : Keepmoat Stadium , Fre 2 april kl. 13:30

På långfredagen beger sig Charlton 30 mil norröver till den avdankade gruvstaden Doncaster strax utanför Sheffield för match mot Doncaster Rovers, ett lag med tydliga play-off-ambitioner och som har gått som tåget hemma på Keepmoat Stadium med 11 vinster, 4 oavgjorda och endast 3 förluster hittills under säsongen. ​​​​​

På förhand kan ju detta låta som en tuff uppgift för vårt Charlton men samtidigt skall man ha i beaktande att Charlton är ett av seriens starkaste bortalag då man spelat in 33 av 56 poäng på bortaplan den här säsongen. Att Charlton dessutom har gått obesegrade genom mars månad samtidigt som Doncaster visat en sviktande form under samma period gör matchen än mer svårbedömd.

Charltons 13 dagars matchuppehåll sedan den surt oavgjorda matchen mot Wimbledon den 20 mars har förhoppningsvis gett Adkins möjlighet att arbeta med laget och slipa på detaljer inför slutspurten av säsongen. Man hoppas ju på att kvalitén i det defensiva spelet höjs så att vi kan hålla matcherna ut utan att släppa in onödiga mål i matchens slutskede. Skall det bli ännu en kvalfinal mot Sunderland vill det till att vi håller tätt bakåt nu och stänger matcherna! Matchuppehållet gav även Adkins möjligheten att se Doncasters förlustmatch mot MK Dons och vi får hoppas att han har scoutat väl så att våra mannar är väl förberedda och kan ta revansch för hemmaförlusten mot Doncaster i höstas.

Gunter och Millar har varit på landslagsuppdrag där för övrigt Gunter gjorde sin 100:e landskamp för Wales mot Mexiko men satt bänkad i Wales segermatch i VM-kvalet mot Tjeckien tidigare i veckan. Millar fick 60 minuter i Kanadas 11-0 seger mot erkänt svårspelade Kayman-öarna på neutral plan i Florida medan Washington missade Nordirlands landsagssamling på grund av skada. 

På skadelistan har vi nämnde Washington som ju fick utgå tidigt i matchen mot Wimbledon med en sträckning i baksidan låret vilket gör att han definitivt missar matchen mot Doncaster. För målskyttets skull får vi hoppas på god rehab och att han är redo till den tuffa bortamatchen mot Sunderland nästa helg.

Adkins summering av matchuppehållet var att han var mycket nöjd med spelarnas inställning under träningarna och vi får hoppas att det gjort vårt Charlton gott, att den förlustfria trenden håller i sig och att vi kan plocka de första tre av de återstående 27 poängen nu på fredag! Som sagt, svårbedömd match men jag tror att Charlton drar längsta strået och vinner med 2-1! Glad påsk Charltonvänner!

Idé till laguppställning

Amos 

Gunter
Famewo
Pearce 
Maatsen 

Morgan 
Shinnie 
Forster-Caskey 
Millar 

Jaiyesimi 
Stockley 

Artikeln skriven av Lars Altus, 2021-04-01, 10:30